Gulakantareller kan ju som de flesta svampplockare vet, vara klurigare att hitta. Skogarna är fulla med svamp och det är en underbar tid för alla oss skogsmullar som gärna myser omkring bland mossa och stubbar i jakt på skogens gula guld
Klyftpotatis var riktigt gott till men annars funkar nog pressad potatis, ris eller pasta också. Fläskfilégryta med kantareller 4 port. ca 300 g färska/frysta gulakantareller
1 kg gösfilé [200 gr Gös per person] 25 g smör 400 g sockerärtor / person 400 g kantareller/ person salt peppar. 1 kg välsköljd fiskrens 2 gula lökar 1 morot 1 stjälk stjälkselleri 0,5 purjolök. 1 l fiskfond 3 dl torrt vitt vin 3 dl vispgrädde 50 g smör 2 gula lökar, skivade 5 champinjoner, skivade 1 kvist timjan några persilje stjälkar 3 msk beurre manié (1 del mjukt smör och 1 del vetemjöl hoprört till en pasta) salt peppar citron (några stänk)
Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Smörfräs kantarellerna. Hur onyttigt denna rätt blir beror helt och hållet på fetthalten i grädden samt hur mycket pasta du kokar
Tidigare här i bloggen har jag presenterat röd kycklingcurry, grön kycklingcurry och nu har alltså turen kommit till den gula kycklingcurryn, en ljuvlig snabblagad kycklinggryta
s middagstips för någon vecka sedan gjorde jag pasta med kantareller. När det gäller färsk pasta köper vi numera endast lasagneplattor som vi sedan rullar/viker ihop och skär lagom breda remsor av