Pasta Bohémienne påstås vara romernas mat från Rhône-deltat. Skölj och skiva auberginen. Ingen vet om det stämmer, men den här pastan är god och fyllig, smakrik och krämig
Perfekt med ett glas rödvin till, till exempel Patchworks nya italienska, veganska IGP Marche. Blanda ner aubergine, tomat, gurka, fejkon, bönor, kronärtskockor, ruccola och några blad färsk basilika i pastan
aubergine. Tillsätt tomat, vitt vin och smaka av med salt och peppar. Tips Det går dessutom utmärkt att torka pastan eller frysa den om du vill spara den till ett senare tillfälle
Detsamma gäller för morötter och paprika, aubergine och alla andra grönsaker. Blaskigt och utan ryggrad åker det runt munnen, ungefär som ett vitt vin utan syra
Middagstips,Pastasåser & andra grytor,Storkok,Tillbehör & sallader,Vegetariskt. Jag hoppar över både vin och socker i min ratatouille eftersom jag tycker om när sötman från de varma, mjuka grönsakerna kommer fram