Sensommarpasta med fläkt från Syditalien. 200g pasta, gärna spaghetti, linguine eller tagliatelle 1 aubergine, gärna den runda, violetta varianten 1 vitlöksklyfta 1 burk krossade tomater (av bra kvalitet, tex Mutti) Gör så här. Koka upp tomatsåsen, gärna […] 200g pasta. 1 aubergine
Välj gärna just tagliatelle som pasta till den här rätten. Här kommer färsbiffar sist i receptnamnet, och det är helt enkelt för att pastasåsen med grönsaker, cambozolaost, grädde och crème fraiche blir så förbaskat god att den förtjänar att stå först
För att bo i Italien äter jag pasta väldigt sällan. Att äta en kycklingfilé med tagliatelle. I Italien finns det nog lika många pastarecept som det finns mormödrar, och de har alla sina egna regler om hur den perfekta pastan ska tillagas - och hur den inte ska tillagas
aubergine. Blanda samman med tagliatellen och toppa med riven färsk parmesan. Tips Det går dessutom utmärkt att torka pastan eller frysa den om du vill spara den till ett senare tillfälle
Egentligen hade jag tänkt använda aubergine också, men den visade sig vara betydligt vackrare på utsidan än insidan (vilket ibland visar sig vara fallet även med mänskliga "auberginer") så den fick jag hoppa över
Först med pasta och sedan en (nästan) helt ny rätt med potatismos i ugnen. Fräs squash och aubergine i lite olivolja till fin färg - krydda lätt med salt och svartpeppar - ställ åt sidan
Blanda aubergine, fänkål, olivolja och tabasco i en långpanna. Blanda grönsakerna med nykokt pasta (papardelle eller tagliatelle), klicka över ost och strö rivna basilikablad över
Ryggfilé av torsk med ärtgremolata och linguine - Ryggfilé av torsk med örtsmör som serveras med färsk linguinepasta, sugar snap pea, cocktailtomater, aubergine och en krämig ärtgremolata gjord på Findus egna Ebba-ärter