Eller också lägger man till ris, pasta eller matvete och då har man en middag. Vad får man om man tar en italiensk bruschetta men byter ut brödet mot aubergine, toppar med bönor, svamp och tomat – och sedan gratinerar den i ugnen
Pasta med spenat, zucchini och aubergine. Svamp och Valnötsstek. Jag har också tagit fram ett nytt, supersmarrigt och lite lyxigare recept på en klassisk Pasta Arrabiata, dvs pasta i het tomatsås, som jag verkligen tycker att ni borde testa
Först med pasta och sedan en (nästan) helt ny rätt med potatismos i ugnen. Fräs squash och aubergine i lite olivolja till fin färg - krydda lätt med salt och svartpeppar - ställ åt sidan
Egentligen hade jag tänkt använda aubergine också, men den visade sig vara betydligt vackrare på utsidan än insidan (vilket ibland visar sig vara fallet även med mänskliga "auberginer") så den fick jag hoppa över
Koka pastan och stek eller grilla oxfilén. Skär auberginen i skivor och stek upp i olivolja. Rensa svampen skär i strimlor, stek i olivolja och lite chili