De serverar den som tillbehör till måltiden, till rostat bröd eller som pastasås. För er som inte vet vad caponata är kan jag berätta att det är en siciliansk grönsaksröra som huvudsakligen består av aubergine, selleri, tomat, lök, vitlök, kapris, pinjenötter, russin och oliver
Under sådana dagar undviker jag alltså alla dessa uppenbara kolhydrater som exempelvis finns i bröd, potatis, pasta, ris, bulgur, couscus, och i möjligaste mån all fett
ris, pasta, sallad, bröd. Morot, paprika, zucchini eller aubergine kanske. Dela korvarna på längden och sedan i halvor och lägg dom i en ugnssäker form tillsammans med gul och vitlök, fänkål och selleri
Ta bort det översta bakplåtspappret och skär smala pastaremsor med en vass kniv. Servera kycklingspetten med aubergine, citronklyftor och halloumi, och strö gärna några basilikablad eller annan färsk ört över hela härligheten
Rätten serveras kall, varm eller ljummen som en förrätt, sidorätt eller huvudrätt med pasta. Det alla recept som jag nu läst igenom har gemensamt är en bas på aubergine och selleri och tomat i någon form där man tillsätter gröna oliver och ibland russin samt vinäger och socker för att få en sötsur smak
Tillsätt då 1 lagerblad, timjan, bladpersilja, en kvist rosmarin, finskuren morot och selleri, aubergine skuren i kuber, finhackad vitlök, körsbärstomater på burk och skalade smålökar. (Rivet skal av en citron blandas med 2 pressade vitlöksklyftor och 1 dl hackad bladpersilja) Till denna gryta blir det givetvis pasta med nyriven Parmesan
Servera ljummen med en bit gott bröd eller ovanpå pasta. Tärna auberginerna och strö över lite salt. Skala och finhacka löken, strimla sellerin och de urkärnade paprikorna
Pasta med ostsås kan ju liksom aldrig bli fel, och det blev det inte den här gången heller. Paprika är säkert gott i liksom aubergine, gul lök, kanske selleri om man gillar det