Basen är aubergine. Sedan rundas det hela av med ricotta och parmesan. Pasta alla Norma. Hon var grymt skeptisk till aubergine, så just därför fick hon skära den
Det är en väldigt smakrik pasta som är baserad på tomatsås med stekta auberginer. Hetta upp en stekpanna med olivolja och börja stek lök, vitlök och auberginen
Det är en väldigt smakrik pasta som är baserad på tomatsås med stekta auberginer. Hetta upp en stekpanna med olivolja och börja stek lök, vitlök och auberginen
400 g pasta (rigatoni eller mezze maniche) 2 aubergines 2 klyftor vitlök 2 burkar hela konserverade tomater (San Marzano) olivolja (extra virgin) salt svartpeppar 1 kruka basilika ricotta (salata, ersätt med fetaost om du inte hittar lagrad)
Blanda ner den kokta pastan i stekpannan med tomat- och aubergineblandningen och fräs någon minut. Fräs auberginetärningarna tills de blir gyllenbruna och blanda sedan med tomatsåsen
Koka pastan al dente i rikligt med lätt saltat vatten. Smula getosten (eller ricottan) och ringla två matskedar extra jungfruolja över rätten precis innan servering
Fräs i rapsolja och tärna sedan zucchini, aubergine och paprika. Grönsakslasagne med ricottaost 6 port. 1 aubergine. 12 st lasagneplattor, hemmagjorda (klicka för recept på pastan). 2 burkar ricottaost. Tag fram en ugnsform och varva grönsaksröra, ricotta och pastaplattor 3-4 lager. 1 zucchini 1 aubergine 1 röd paprika. 12 st lasagneplattor, hemmagjorda (klicka för recept på pastan). 2 burkar ricottaost
Koka pastan enligt anvisningar på paketet. Tvätta auberginen och skala den med potatisskalare så du får några remsor som skall användas till garnityr
Gnocchi Norma är en smakrik pastarätt med en härlig tomatsås med aubergine och örter. Gnocchi Norma är en variant på den italienska pastarättenPasta alla Norma
Spenat och ricotta är min favoritfyllning i pasta eller grönsaker. I dagen maträtt har jag fyllt aubergineskivor med den fyllningen och toppat med en tomatsås
Denna lasagne har jag experimenterat ihop på egen hand efter att blivit inspirerad av en pastarätt med aubergine och ricotta jag blev serverad för ett tag sedan
Cannelloni är pastarör som fylls, traditionellt ofta med kyckling, men otaliga varianter förekommer. Den som vill kan förstärka tomatsåsen med zucchini och/eller aubergine