Pasta aubergine mozzarella recept

Pasta med aubergine, tomat, basilika och mozzarella

Pasta med aubergine, tomat, basilika och mozzarella

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Pasta 1 st aubergine 1 tsk salt 400 gram penne 2 st vitlöksklyftor 1 st gul lök 1 msk olivolja 390 gram krossade tomater 0,5 dl vatten 1 krm salt 1 krm svartpeppar , malen Topping 1 kruka(or) färsk basilika 125 gram mozzarella Köp receptet Näringsvärde Kcal
Aubergine i tomatsås med mozzarella

Aubergine i tomatsås med mozzarella

En riktigt läcker rätt som passar perfekt att servera med pasta. Skär mozzarellan i skivor och lägg över aubergineskivorna
Pasta al forno

Pasta al forno

Aubergine ger ett extra lyft. Riktig buffelmozzarella så klart. Pasta al forno är en god konkurrent till lasagne
Caponatagratäng med svarta bönor, mozzarella & sötpotatis

Caponatagratäng med svarta bönor, mozzarella & sötpotatis

De serverar den som tillbehör till måltiden, till rostat bröd eller som pastasås. För er som inte vet vad caponata är kan jag berätta att det är en siciliansk grönsaksröra som huvudsakligen består av aubergine, selleri, tomat, lök, vitlök, kapris, pinjenötter, russin och oliver
Auberginerullar fyllda med köttfärs, pesto och mozzarella

Auberginerullar fyllda med köttfärs, pesto och mozzarella

Rullarna kan ätas som de är (LCHF) eller med pasta eller ris till. Att lägga fyllning med köttfärsröra, pesto och mozzarellaaubergineskivor, rulla ihop och gratinera med hackade tomater och mozzarella och sedan fixa en sallad till låter ju inte så krångligt
Pastagratäng med aubergine

Pastagratäng med aubergine

Tillsätt tomatsås, tärnad mozzarella och aubergine och häll i över en ugnsfast form. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen och låt rinna av
Ljuvligt krämig pasta...

Ljuvligt krämig pasta...

Aubergine, som stekts till en mjuk och fin konsistens, tomaterna som ger sötma och vätska, och sen mozarellan som halvsmälter i pastan