Denna italienska pastarätt är både nyttig och god och passar till vardags såväl som till fest. Aubergine innehåller fullt med fibrer, och ämnen som skyddar våra celler i hjärnan och även verkar antiinflammatoriskt
Caponata härstammar från Sicilien och finns i många varianter men bör enligt alla konstens regler innehålla aubergine och kapris och vara lite sötsyrlig i smaken
För att bo i Italien äter jag pasta väldigt sällan. Att äta en kycklingfilé med tagliatelle. I Italien finns det nog lika många pastarecept som det finns mormödrar, och de har alla sina egna regler om hur den perfekta pastan ska tillagas - och hur den inte ska tillagas
Du kan välja lite olika innehåll iden men standard är deras hemgjorda pasta, mozarella, fetast, oliver, granatäpple, ruccola, grillad aubergine, zucchini, soltorkade tomater, grillad kycklingfilé, hemgjord röd eller grön pesto och hembakat bröd
Röran är jättegod till färsbiffar och pasta, vegetariskt eller varför inte med lite bacon. Gör detsamma med paprikan och sist samma med aubergine och squash
Under sådana dagar undviker jag alltså alla dessa uppenbara kolhydrater som exempelvis finns i bröd, potatis, pasta, ris, bulgur, couscus, och i möjligaste mån all fett
man kan faktiskt ta vilka grönsaker man vill – aubergine, broccoli, purjolök etc. Kycklingfilé. Det ska vara lite såsigt för när man blandar med pastan suger pastan upp mycket av vätskan
Vill ni ha pasta istället för sallad, testa att göra pasta med grillade grönsaker istället. Denna sallad försökte vi nu efterlikna, genom att lägga på extra mycket paprika, zucchini och aubergine på grillen senaste gången vi grillade och sedan spara dem kalla i en burk
Timjanman kan faktiskt ta vilka grönsaker man vill – aubergine, broccoli, purjolök etc. Kycklingfilé. Det ska vara lite såsigt för när man blandar med pastan suger pastan upp mycket av vätskan