Currypasta. bönor eller aubergine. Häll kokosmjölken i en wok, djup panna eller gryta och värm på mellanvärme under ständig omrörning tills den börjat ”glänsa”, d
4 pers · 4 kycklingfiléer · 80 g grön curry pasta · 4-5 st kaffirlime blad. Finns även som frusna eller torkade limeblad (kallas makrutblad och finns i asiatiska affärer) · 1 st aubergine eller zucchini, grovt skurna i bitar. 80 g grön curry pasta
Under sådana dagar undviker jag alltså alla dessa uppenbara kolhydrater som exempelvis finns i bröd, potatis, pasta, ris, bulgur, couscus, och i möjligaste mån all fett
Idag åt vi upp resterna av båda grytorna med bönpasta, persilja, tomater och pumpafrön. Vi hade i zucchini, aubergine, tomatkross, potatis, broccoli och morötter, och en massa goda kryddor, balsamvinäger, lagerblad och säkert något mer
Grön currypasta tillagas ofta med fisk eller kött och någon grönsak som thailändska små auberginer. Curryn tunnas med kokosmjölk till önskad konsistens och smaken balanseras med palmsocker och fisksås
Ta bort det översta bakplåtspappret och skär smala pastaremsor med en vass kniv. Servera kycklingspetten med aubergine, citronklyftor och halloumi, och strö gärna några basilikablad eller annan färsk ört över hela härligheten
Det blir oerhört mycket godare när man gör currypastan själv. Det här är en äkta grön thai curry med kokosmjölk, kyckling och den alldeles speciella ingrediensen baby- eller pea aubergine
Fräs currypastan i olja. Tillsätt eventuellt asiatiska auberginer men då samtidigt som köttet. Blanda succesivt ut den med kokosmjölk tills det blir en sås
Lägg nötter, urkärnade chilifrukter, skalad vitlök, kokosmjölk, citronsaft, ingefära, gurkmeja och currypasta i en matberedare och kör blandningen till en pasta
bönor eller aubergine. Färska blad thaibasilika, om du får tag på det Strimlade limeblad Skivade eller strimlade chilisar – efter tycke och smak Häll kokosmjölken i en wok, djup panna eller gryta och värm på mellanvärme under ständig omrörning tills den börjat â€glänsaâ€, d