Grön currypasta tillagas ofta med fisk eller kött och någon grönsak som thailändska små auberginer. Grön currypasta får extra färg av färsk koriander och gurkmeja och jag tycker det är gott med mycket citrongräs i
En härlig pasta caponata med auberginer, tomater, vitlök och paprika. Middag på under 30 minuter, kassler marinerad i ingefära, soja örter och sesamolja
Börja med kryddpastan. Låt auberginerna svalna, skala dem och kasta skalet. Kryddpasta. Lägg den skalade auberginen i en mixer, tillsätt kokosmjölken och kör med pulsknappen till en grov puré
Nu är såsen klar och det är bara att koka pasta till. Separera dem på plåten så auberginerna ligger för sig, squachen för sig och paprikan för sig (så slipper alltihop blandas då de tillagas i olika takt)
Lägg nötter, urkärnade chilifrukter, skalad vitlök, kokosmjölk, citronsaft, ingefära, gurkmeja och currypasta i en matberedare och kör blandningen till en pasta
kikärtscurry, broccolipasta, aubergine parmigiano, veg lasagne, spenatsoppa, rödbetor med chevre. ) Tisdag - HUSMAN/LÅNGKOK (fransk köttgryta på vin, afrikansk gryta med kanel & ingefära, Mexican chili, Coq au vin etc) Onsdag - ASIATISKT (wok av olika slag, Fläskwok med grönsaker, sesamnudlar, indisk curry, grön curry thai mm) Torsdag - FETA FISKDAGEN (laxpasta, thaifiskbullar m ris, fylld rödspätta, lax m broccoli i ugn, rökt sik mm) Fredag - spaghetti bolognese (standard i vår familj) Lördag - barnen får köttbullar och vi äter stekt/grillad köttbit med grönsaker och olika såser mm sent Söndag - pasta av något slag En nyhet på schemat är att vi efter hårda förhandlingar där jag slänger in pepparrot och rå lök allt oftare byter lördagens köttbit mot fisk och skaldjur