Koka pastan al dente i rikligt med lätt saltat vatten. Skiva löken och skär auberginen i tunna stavar. Smula getosten (eller ricottan) och ringla två matskedar extra jungfruolja över rätten precis innan servering
Blanda aubergine, fänkål, olivolja och tabasco i en långpanna. Men att ladda med kolhydrater i form av pasta i flera dagar innan är tydligen förlegat - eller i alla fall långt ifrån självklart för alla
Den här första bjöd Marie Winzell på för längesen och den var supergod men tyvärr har jag inget foto och den andra som jag totat ihop receptet på är nästan lika god fast i den är det ingen pasta
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Skär auberginen i stora tärningar. Låt pastan rinna av. Repa bladen från basilikan och vänd ner tillsammans med pasta och persilja
Jag brukar alltid göra två formar, en med lasagneplattor och en med aubergine. Så i stället blev det en pastagratäng (dock inte så nyttig med kombinationen vit pasta och oströra) och en GI-lasagne
De små använder jag gärna råa eller lättstekta till sallad, kanske med tomat och lök, rårivna eller tunt skivade till fräsch pastasås tillsammans med solmogen tomat och mild färsk vitlök, olivolja och salt