biffar/fisk/kyckling, något slags tillbehör och en sås/röra. Auberginebollar med pasta & tomatsås. I veckan som gick lagade jag auberginebollar efter ett Coop-recept
Det behövs faktiskt inga kolhydrater som pasta, ris, potatis till här det blir grymt gott ändå. Tomat, aubergine, zucchini, paprika och lök borde finnas med sen kan man laborera fram en egen favorit efter tycke och smak
Lasagne var en av mina favoriträtter förr, på den tiden jag åt mängder med pasta. Ibland gör jag min glutenfria Lasagne med zucchini, nu blev det mangold och aubergine som fick agera lasagneplattor
De serverar den som tillbehör till måltiden, till rostat bröd eller som pastasås. För er som inte vet vad caponata är kan jag berätta att det är en siciliansk grönsaksröra som huvudsakligen består av aubergine, selleri, tomat, lök, vitlök, kapris, pinjenötter, russin och oliver
Servera med pasta och riven parmesan. Tärna aubergine, squash och paprika. En klassiker till grillad mat som lammracks, kycklingklubbor, köttbit eller stekt fisk
Ratatouille kan man äta som ensamrätt med ris eller pasta. Lägg auberginen och squashen på tallrikar och salta lite, så att vätska och bitterhet dras ur
Bebisens ratatouille kan du mixa för att få bort större bitar, servera sedan med t ex kokt quinoa eller ris, eller kanske som en sås till pasta och frikadeller till exempel
Grön currypasta tillagas ofta med fisk eller kött och någon grönsak som thailändska små auberginer. Curryn tunnas med kokosmjölk till önskad konsistens och smaken balanseras med palmsocker och fisksås