Eller också lägger man till ris, pasta eller matvete och då har man en middag. Vad får man om man tar en italiensk bruschetta men byter ut brödet mot aubergine, toppar med bönor, svamp och tomat – och sedan gratinerar den i ugnen
De serverar den som tillbehör till måltiden, till rostat bröd eller som pastasås. För er som inte vet vad caponata är kan jag berätta att det är en siciliansk grönsaksröra som huvudsakligen består av aubergine, selleri, tomat, lök, vitlök, kapris, pinjenötter, russin och oliver
Det finns sjukt mycket bra grejer, framförallt för oss vegetarianer då de har en stor övervikt på skafferivaror och sådant som går att lagra länge, till exempel bönor, pasta, kryddor och konserver
Det finns sjukt mycket bra grejer, framförallt för oss vegetarianer då de har en stor övervikt på skafferivaror och sådant som går att lagra länge, till exempel bönor, pasta, kryddor och konserver
ris, pasta, sallad, bröd. Morot, paprika, zucchini eller aubergine kanske. Innehållet i lådan kan du variera allt efter kylutbud och smak, gillar du inte kidneybönor så byter du ut dom till den sortens bönor du gillar, hettan kan du skruva upp eller ner och grönsakerna kan så klart varieras
Skivorna bör vara klara samtidigt som dina ”köttbullar”, zucchinipasta och sås. Till bollarna använde jag lupinbönor som är ett bra ekologiskt alternativ till sojabönor
Tillsätt lite olja (jag tog från soltorkade tomater) och häll tillbaka pastan och broccolin tillsammans med svarta bönor, citronsaft och ett par msk pesto
Under sådana dagar undviker jag alltså alla dessa uppenbara kolhydrater som exempelvis finns i bröd, potatis, pasta, ris, bulgur, couscus, och i möjligaste mån all fett
därför hade vi bestämt Pasta med pesto och gröna bönor. – Veckan började med Auberginegratäng på måndagen – och det behöver man inte vara vegetarian för att äta