Pasha recept

Pasha

Pasha

Det här är en dessert som jag smakade nära påsk i lunchrestaurangen. Om jag förstod rätt så har den sitt ursprung ifrån Ryssland och är en av desserterna som bland annat äts i Finland under påsken
Pasha!

Pasha!

Äntligen är det påsk, och då får man äta pasha. Ifjol blev den lite för söt, min pasha, så nu minskade jag sukrinmängden rejält och tog bara 1 msk, men liiiite mer hade det kunnat vara, kanske 1½ msk

Påskens bästa pasha, och en rosa cocktail

Här kommer recept på en ny favorit, pasha, som är rätt enkel att göra men kräver lite framförhållning (typ ett dygns framförhållning)
Kycklingsallad LCHF

Kycklingsallad LCHF

Pasha Bay som ligger på vägen mot Konakli är väldigt lugnt och fridfullt, alltså mycket barnvänligt. Mat för Picknick
LCHF-pasha

LCHF-pasha

Jag har experimenterat lite med pasha, för det måste jag absolut få på påsk. Jag utgick från det vanliga pasha-receptet men använde yoghurt istället för kvarg/kesella
Nyaste LCHF-pashan!

Nyaste LCHF-pashan!

Det blev en helt vanlig traditionell pasha i år, enligt mammas gamla recept. Äkta LCHF-pasha. )Här finns mitt förra LCHF-pasharecept
GI-pasha

GI-pasha

Finfördela apelsinköttet och rör ner i pashan. Sätt i pasha-massan. Vispa grädden. I en annan skål vispar du smöret till en mjuk massa
3 finska påskdesserter

3 finska påskdesserter

Pasha. En annan typiskt finsk påskdessert är Pasha. Ordet pasha betyder just påsk på ryska men ordet härstammar från hebreiskans pesach
Påskafton

Påskafton

Vårt påskfirande förlöpte traditionsenligt med stifado och pasha på lördagkväll. Pashan var i år tillverkad enligt det traditionella receptet men istället för 1½ dl socker användes 0,75 dl sukrin
Påskmaten

Påskmaten

Påsktårta (från senaste Mat & Hälsa) och pasha som efterrätt. Stifado, som varmrätt. Ägghalvor med ansjovis- /chilifyllning som förrätt

Besök på restaurang fyrklövern

Idag fick man dessutom köpa hem påskgodis som eleverna gjort och köpa hem grönsaker och pasha. I morse styrde jag kosan mot yrkesakademin i Gamla Vasa för att besöka kockutbildningen och deras restaurang Fyrklövern
Pasha

Pasha

Stjälp upp pashan på serveringsfat följande dag. Vispa smör och socker till skum. Tillsätt kvargen, ägget, kryddorna och grädden som vispats till skum
Pasha – traditionell rysk-finsk påskdessert.

Pasha – traditionell rysk-finsk påskdessert.

Det är dags att introducera den traditionella rysk-finska påskefterrätten pasha till er. Pasha är en dessert gjord på kvarg som har sitt ursprung i ortodox påsktradition
Traditionell pasha

Traditionell pasha

Nu är det dags att börja tillreda pashan inför påsken. äkta gammaldags pasharecept med smetana och grädde
Enklare Pasha

Enklare Pasha

Jämfört med det andra pasha-receptet är smörmängden precis hälften motmängden tvorog. Låt pashan stå minst 24 timmar i kylskåp innan pashan serveras
Pasha

Pasha

Pashan täcks över med handduk och form innan den ställs in ikylen igen efter serveringen. Häll av vätskan och låt pashan stå minst 24 timmar i kylskåp innan denstjälps upp