Parmesansås med fisk recept

Kall parmesansås

Kall parmesansås

Creme fraiche, valfri mängd parmesan, (minst ett par matskedar per burk FET creme fraiche) några droppar citron eller vinäger + en knivsudd med socker
Stekt lax med parmesansås

Stekt lax med parmesansås

Det blir mycket fisk på sommaren. Jag gjorde en stekt laxkotlett med en krämig parmesansås, som blev riktigt trevlig
Lax med lök i parmesansås

Lax med lök i parmesansås

med Knorr Fiskkrydda, snåla inte. Jag hittade ett recept hos Åse som lät så gott, fisk + grädde + knorr fiskkrydda + parmesanost
Gös och bubbel.

Gös och bubbel.

 Om såsen har hunnit svalna alldeles för mycket så värm på den igen och servera fiskenmed sås, bacon, kokt potatis och grönsaker
Älskar tisdagar!

Älskar tisdagar!

Till middag blev det lax medparmesansås, enklaste man kan göra och så gott. Häll såsen över fisken och avsluta med parmesan på varje fiskbit
Parmesansås

Parmesansås

Smaka av med salt & peppar. God till allt från kyckling till fisk/skaljur till kött. Späd med vatten om det ska användas som dressing
Mannerströms fisklasagne

Mannerströms fisklasagne

Lägg på den röda fisken först, därefter parmesansås, tomatsås, ett lager lasagneplattor, den vita fisken, tomatsås, parmesansås, ett lager lasangeplattor och slutligen ett lager enbart parmesansås
Gös med bacon & parmesancrème

Gös med bacon & parmesancrème

(men parmesancrème vet jag inte om det var, snarare parmesansås men det var väldigt gott ändå). Jag är dålig på att äta fisk, eller snarare att tillaga fisk

Smörstekt torsk med baconströssel

I stället för lax blev det en riktigt god torskrygg som vi toppade med knaperstekt bacon – vilket bidrog med härlig sälta – och serverade med ugnsrostade grönsaker och parmesansås
Stekt gös med bacon!

Stekt gös med bacon!

)Stekt gös med bacon och parmesansås och pressad potatisÄppeltartelett med vispgräddeVi har fortfarande egna äpplen kvar ute i kassar och vissa av dem funkar fortfarande bra att använda

Parmesansås

En av mina favoritsåser med god sälta och mycket smak. ) Passar till både kött, kyckling och fisk. 2 dl crème fraiche, 2 msk majonnäs, 1-2 pressade vitlöksklyftor, lite honung samt salt och nymalen svartpeppar blandas i en skål