Parmesansås lök recept

Lax med lök i parmesansås

Lax med lök i parmesansås

Lägg på den skivade löken och tomaten. Ingredienser för 2 personer2 st laxfiléer2 dl grädde40-50 gr riven parmesanost1 liten gul lök, skivad1 tomat (den hoppade jag
Långstekta kotletter i dragon- och parmesansås

Långstekta kotletter i dragon- och parmesansås

Finhacka lök och vitlök och fräs i lite smör. Löken ska inte få färg utan bara bli mjuk. 1 gul lök. 2 vitlöksklyftor. 1 tsk vitlökspulver. 1 tsk lökpulver. 1 gul lök. 2 vitlöksklyftor ½ dl vitt vin. 1 tsk vitlökspulver. 1 tsk lökpulver
Bönbiffar med soltorkade tomater, pestopotatis och parmesansås

Bönbiffar med soltorkade tomater, pestopotatis och parmesansås

Pricken över i var den överraskande goda kalla parmesansåsen som jag serverade till. Parmesansås. 1 liten gul lök, skalad och grovt riven. 1 pressad vitlöksklyfta. Rör ihop eller mixa ihop 2 dl créme fraîche eller avrunnen fil (se här) med ca ½ krm vitlökspulver, ½ krm salt, ½ krm grovmalen svartpeppar och 2 - 3 msk finriven parmesanost. 1 liten gul lök, skalad och grovt riven. 1 pressad vitlöksklyfta
Kyckling med rotfrukter och parmesansås

Kyckling med rotfrukter och parmesansås

Skala och hacka löken och fräs den mjuk i en kastrull med olja. Parmesansås. 5 st gul lök. Skala och klyfta palsternacka och potatis och blanda med 1 tsk olja, salt och peppar
Stekt lax med parmesansås

Stekt lax med parmesansås

Jag gjorde en stekt laxkotlett med en krämig parmesansås, som blev riktigt trevlig. 2 port 2 laxkotletter 2 dl grädde 1 dl vitt vin 3 msk fiskfond 1/2 hackad gul lök 1 dl riven parmesan mjöl till redning 25 gr smör salt och peppar Fräs löken i lite smör tills den svettas. 1/2 hackad gul lök
Gös och bubbel.

Gös och bubbel.

 Finhacka löken och fräs den snabbt i lite smör.  Sila från löken och blanda samman vinet med crème fraiche och ost, smaka av med salt och peppar, citronskal och saft och ev
Krämig pasta med strimlad lövbiff

Krämig pasta med strimlad lövbiff

Idag bjuder jag på krämig pasta med senap- och parmesansås. Hacka löken och fräs den mjuk. Riv i vitlöken och låt fräsa med en minut
Risgryta med köttfärs och rödkål

Risgryta med köttfärs och rödkål

Hacka sen löken, och lägg i den när köttfärsen börjar bli klar. 1 rödlök. 1 dl riven parmesansås. När löken börjar bli genomskinlig lägg i riset och stek det 1-2 minuter. 1 rödlök