Häll bort vattnet och låt fänkålen rinna av väl. Lägg fänkålen i en smord eldfast form. Ansa fänkålen och dela varje stånd i 4 klyftor. Låt fänkålen koka mjuk under lock på svag värme, ca 12-15 minuter. 3 st fänkålsstånd
Testade att parmesangratinera lite fänkål tillsammans med sparris och det blev inte så tokigt. Jag brukar vanligtvis gilla när grönsakerna har kvar mycket av sin krispighet, men fänkålen hade de gärna fått vara lite mjukare
Häll bort vattnet och låt fänkålen rinna av väl. Lägg fänkålen i en smord eldfast form. Ansa fänkålen och dela varje stånd i 4 klyftor. Låt fänkålen koka mjuk under lock på svag värme, ca 12-15 minuter. 3 medelstora fänkålsstånd
Fänkålen delade jag och kokade i lättsaltat vatten i ca 5 minuter. Hej igen allihop. Det har varit dålig uppdatering på middagarna den här veckan men här kommer i alla fall en liten bild på torsdagens middag
Parmesangratinerad laxfilé med krämig vindoftande risonotto. Brödet har jag hittat på annat håll och är nästan löjligt enkelt att göra, jag serverade även en läcker limemarinerad fänkål som jag la i botten på soppan