4 Vinägrett 2 schalottenlökar skal av 1 citron 2 msk färskpressad citronsaft 1 kruka persilja 5 msk olivolja salt svartpeppar Sparris och bacon 500 g grön sparris olja (till sparrisen) 350 g skivat grillbacon Till garnering 100 g parmesanost bladpersilja Lägg till i inköpslistan
Återkommande ingredienser är bl a parmesan, vin och muskot, vilket sällan blir fel. Servera med blomkålsris (eller vanligt), kokta morötter med smör och persilja och en god sallad på t ex isbergssallad, feta, rödlök, rädisor och paprika samt en enkel vinägrett
De gröna musslorna toppas med parmesan och gratinerades sedan ugn. Pilgrimsmusslan följdes upp av gröna musslor i skal med finhackad lök och en enkel vinägrett
När den kokat klart, häll på vinägretten och låt stå. Jag improviserade helt enkelt ett recept och det resulterade i rostad kålrabbi med parmesan och till det en quionasallad med massa gott
Bytte ut karljohansvamp i risonin mot trattkantareller och västerbottenost mot parmesan. Blandade salladen med en vinägrett på olja, balsamvinäger, salt och peppar