4 ca 400 g svartkål 1 lök 1 stor vitlöksklyfta 1 msk olivolja 1 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 2 dl vispgrädde 1/2 dl finriven parmesanost salt och svartpeppar 1 dl pumpafrön Till servering potatis gnocchi rökt skinka Lägg till i inköpslistan
finriven parmesan, någon örtkrydda - slopa i så fall saltet, annars blir det för mycketMixa mandel, nötter, pumpafrön och linfrön till ett fint mjöl i matberedaren
Vi gillar valnötter, cashewnötter och pumpafrön. Latest posts by Joel Gudheimsson (see all) Hemmagjord granola - 2016-03-25 Broccoli med parmesan - 2016-03-25 Rödbetan - 2016-03-21 Olja
Biffarna får extra crunch av solroskärnor, och extra smak av parmesanen (parmesanen fungerar också lite som klister när den smälter, så om du inte vill ha parmesan i, får du helt enkelt komma på något annat klistrigt som kan ersätta den)
en näve riven hårdost (pecorino, parmesan eller grana padano – uteslut ost för vegansk pesto). Fräs påi en het panna med lite olja eller smör, räcker med ett par min då grönkålen blir lite frasig, släng ner lite pumpafrön också
mjöl, uppvispat ägg samt panko och riven parmesan. Toppa med vinegrette och rostade pumpafrön. En fräsch sallad med sälta och krispighet från kycklingen, söt pumpa och mustiga toner från svamp