Då tycker jag att ni ska ge mitt recept på salta kex med parmesanochtimjan en chans . Är ni som jag trötta på att köpa hem glutenfria dyra, smuliga kex som smakar damm
Det här receptet kommer från Brunkebergs bageri men jag gjorde en liten ändring och tog bort saltet. Rulla dem i torkade kryddor eller nötter, t ex timjan, rosmarin eller hackade pinjenötter
Såklart smakar den helt annorlunda från ”riktig” risotto med massa parmesanoch vitt vin. Sedan smaksattes denna goja med färsk timjan, salt och citronskal
Har fixat cheddarkex med timjan, smördegssnurror med pesto ochparmesanchips med pinjenötter. Man kan också byta ut osten till parmesanoch smaksätta med rosmarin
chorizo, italiensk salami, prosciutto, lufttorkad både karré och kotlett, hyvlad parmesan, färskost med smak av vitlök, kex, cocktailtomater, jordgubbar och kiwibitar
Sen blev det en näve ruccolasallad och ett gäng körsbärtomater med lite riven parmesan på toppen. Trädgårdens sista körsbärstomater skar jag i klyftor och blandade med olja, salt och peppar och lite oregano ochtimjan från kryddrabatten
Du kan frysa rullarna och ta fram dom en halvtimme innan du skär dem till kexoch gräddar dem. Rulla dem i torkade örter, t ex rosmarin eller timjan eller i hackade pinjenötter
Du kan frysa rullarna och ta fram dom en halvtimme innan du skär dem till kexoch gräddar dem. Jag brukar rosta spiskummin i en torr stekpanna tills den hoppar och sedan mala den i morteln, då kommer smaken fram bättre
I originalreceptet använder de rosmarin man jag hade timjan i mina och flingsalt. Ja, varför inte fortsätta på det vinnande konceptet att hitta bra recept från Elle mat och vin
Soltorkade tomater (de som inte ligger i marinad), pesto ochparmesan är otroligt gott att smaksätta mat med och i och med att det smakar så mycket behöver man inte använda så mycket