Parisienne recept

Flan parisienne

Flan parisienne

Lägg vetemjöl, smör och ägg i matberedaren. Kör tills det bildas en degboll. Ta upp degen och platta till en tjocka kaka
Pastasås Parisienne

Pastasås Parisienne

Koka pastan enligt anvisningen på paketet. Tina ärtorna lätt (går bra i durkslag under rinnande hett vatten)
La Parisienne

La Parisienne

La Parisienne. Hysteriska kontra dystra (ibland mixade) filmer och märkliga noveller börjar bli vardag tack vare min kurs och (påhittat) oändliga fritid

Paris!

Vi köpte varsitt tredagarskort för 24 euro och då ingick även en del rabatter på t ex sightseeingbåten som vi åkte (Bateaux Parisienne, 1 timme rabatterat pris 10 euro) och då fick man en bra överblick över hur staden såg ut och lite historia

Gott nytt…

Comme une parisienne. God fortsättning på det nya året. Idag mår jag oförtjänt dåligt med sprängande bihålor och till detta kan också läggas sviterna av en hejdundrande trevlig nyårstillställning som avslutades en bra bit efter tolvslaget

Matrelaterad historia - blandat

Selle de pré-salé à la Parisienne ~ Champagne sec & doux. Selle de pré-salé à la Parisienne står det nu på menyn

Le Bar à Bulles - Mouline Rouge

Plötsligt befinner du dig pa taket till Moulin Rouge, som i filmen men omgiven av välklädda och hippa parisiens och parisiennes

Flan Parisienne

Blanda snabbt ihop pajdegen i matberedaren med kniven monterad. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar botten som är ca 26 cm i dia-meter
Flan Parisienne

Flan Parisienne

Blanda snabbt ihop pajdegen i matberedaren med kniven monterad. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar botten som är ca 26 cm i dia-meter
Laxqueneller

Laxqueneller

Jag garnerade med zuccini,  kokta rödbetor som jag format till kulor med ett parisienne järn och stekt lätt i smör samt skivad morot i formen av "ruter" som jag också värmde med de andra grönsakerna

Café Parisienne

Blanda drinken i ett värmetåligt glas. Sätt i en sked och rör om. Toppa med lätt vispad grädde. 4 cl cognacsbaserad apelsinlikör (till exempel grand marnier)

Fiskgryta Parisienne

1. salsa verde. Finhacka basilika, anjovis och vitlöksklyftor i en mixer eller liten matberedare. Droppa i oljan under tiden som maskinen går

Pommes Parisienne

Forma kulor runda kulor av den råa potatisen, lättast med en potatis kulformare. Förväll kulorna i lätt saltat kokande vatten i 5 minuter