Pariservåfflor recept

Franska våfflor/pariservåfflor

Franska våfflor/pariservåfflor

Deg.  . 2,5 dl mjöl. 100 gram smör. 1-2 msk vatten. socker till kavling. Fyllning. 100 g smör. 1,5 dl florsocker. 1 äggula
Pariservåfflor

Pariservåfflor

PARISERVÅFFLOR. Deg. 2 1/2 dl mjöl. 100 g rumsvarmt smör. 1-2 msk kallt vatten. Till kavling. strösocker. Smörkräm
Pariservåfflor

Pariservåfflor

Hacka ihop smör och mjöl till en smulig massa. Gör en stor grop i mitten och häll i grädden. Arbeta snabbt ihop till en deg och låt vila kallt i 1 timme
Pariservåfflor

Pariservåfflor

Pariservåfflor är en klassiker, det här receptet är hämtat ur Sju sorters kakor. En favoritkaka bland andra goda kakor på konditorierna
Pariservåfflor med kanel

Pariservåfflor med kanel

Hacka ihop smör och vetemjöl tillsätt vatten och. Arbeta hastigt ihop smör, mjöl och vatten till en deg
Pariservåfflor med vaniljvisp & citronzest

Pariservåfflor med vaniljvisp & citronzest

Pariservåfflor. Det närmar sig våffeldagen. Det är klart att jag inte missar årets våffeldag. Egentligen är jag inte den som håller hårt på att just den 25 mars äta våfflor
Pariservåfflor

Pariservåfflor

Finfördela fettet i mjölmixen till en grynig massa och tillsätt äggvita och vatten. Forma till en deg och låt vila i kylskåp ca 30 minuter
Pariservåfflor

Pariservåfflor

Hacka ihop smör och mjöl till en smulig massa. Gör en stor grop i mitten och häll i grädden. Arbeta snabbt ihop till en deg och låt vila kallt i 1 timme
Pariservåfflor

Pariservåfflor

Hacka ihop mjöl och rumsvarmt smör till en smulig massa. Gör en stor grop i mitten och häll i grädden. Arbeta snabbt ihop till en deg och låt vila kallt i 1 timme

En annorlunda påskhelg..

Pariservåfflorna smälte i munnen. Påsken blev somsagt inte som den va tänkt från början eller som den brukar va
Julabak 2018

Julabak 2018

Pariservåfflor. Årets julabak var hos Sofia i år. Vi kör ju vartannat år. Blev 4 olika grejer - rätt lagom
Idag kände jag mig stark.............

Idag kände jag mig stark.............

Idag kände jag mig stark. Vilken skillnad. Idag hade jag styrka och kraft när jag jobbade. Det var annat mot i tisdags då jag var ynklig
Pariservåfflor - glutenfria

Pariservåfflor - glutenfria

Ugn 250º. Finfördela fettet i mjölmixen till en grynig massa och tillsätt äggvita och vatten. Forma till en deg och låt vila i kylskåp ca 30 minuter