(Detta är inte samma sak som Pariserbullar, dvs bullar som innehåller en len vaniljkräm). Mjuka bullar fyllda med en smörkräm som är smaksatt med vanilj
Pensla bullarna med smält smör & strösocker medans de är varma. Klicka ut vaniljkräm på varje. Här kommer ett enkelt recept på pariserbullar/vaniljbullar
När de är kalla penslas bullarna med smält matfett och doppas i strösocker. Platta till dem och lägg 1 klick vaniljkräm på varje, nyp ihop och forma till bulle igen. ca 3 dl vaniljkräm
Pensla de varma bullarna med smält smör och doppa dem i strösocker. Lägg en klick fast vaniljkräm i mitten och nyp ihop degen så att inte krämen rinner ut
Häll den i bunken med salt och socker hjortronsalt och ägg, arbeta ihop degen smidig ta upp den dela den i 4 delar och kavla ut varje del till en fyrkant som kavlas ut i 7*7 cm. Lägg en klick kräm på varje bit vik ihop kanterna och lägg bullarna med skarvarna neråt på en plåt låt jäsa 1 timme. Pensla de varma bullarna med smält smör och doppa i socker 50 g jäst. 5 dl vaniljkräm
När de är kalla penslas bullarna med smält matfett och doppas i strösocker. Platta till dem och lägg 1 klick vaniljkräm på varje, nyp ihop och forma till bulle igen. 3 dl vaniljkräm