Paprikasill recept

Paprikasill

Paprikasill

2 burkar inläggningsill1 röd paprika1 gul paprika1 purjolök (det gröna)Lag. 2,5 dl vatten1. 5 dl ättikssprit (12%)2 dl socker2 msk senapsfrö2 lagerblad1 tsk kryddpeppar (stött)Gör så här
Paprikasill

Paprikasill

En lite annorlunda sill. Själv gillar jag att lägga in något extra kryddpepparkorn för att få lite sting i sillen

Paprikasill

Koka upp vatten, inläggningslag och kryddor. Låt lagen kallna. Låt sillen rinna av och skär den i ca 2 cm breda bitar

Min paprikasill

Dela de urvattnade sillfileerna i 2 cm sneda bitar. Koka samman lagen och låt den svalna. Skala och skiva löken tunt

Paprikasill

Skör all paprika i små bitar 0,5x0,5 cm. , Mixa HÄLFTEN av paprikabitarna med gräddfil och majonäs till en slät sås i en bunke

Paprikasill

Smaksätt ajvarn med honung och vinäger. Låt sillbitarna rinna av i sil innan de varvas med ajvarsåsen i uppläggningsform eller burk