Detta var en sås vi gjorde till nyårsafton till vår fondue vi satt och myste och gottade oss med. Passar till en fondue eller varför inte till en rejäl köttbit
Kryddig paprikamajonnäs. Det här är en god sås som passar till kyckling eller kött. Perfekt att göra iordning i förväg och ta fram när middagen är klar
Paprikamajonnäs 1 dl Ekologisk Majonnäs ½ röd Paprika 1 tsk Paprikapulver ½ tsk Balsamvinäger Havssalt Finhacka paprikan och blanda med övriga ingredienser
Dessutom tillverkades en rökig paprikamajonnäs genom att blanda lite hemgjord majonnäs (recept och tillvägagångssätt hittar ni här) med paprikapulver och några droppar Liquid Smoke
Till sist vill jag bara påminna om att jag deltar i Cono Surs internationella tävling för mat- och vinbloggare, med mitt förra inlägg (högrevsgryta med fräst svartkål och rökig paprikamajonnäs)
Servera direkt, kanske med en aïoli eller rouille (paprikamajonnäs) och ett gott bröd. När dottern fyller år den 27 december är det tradition sedan länge att ha en väldigt o-julig middag med släkt och vänner
Paprikamajonnäs. Skala räkorna och ta bort strängen men lämna stjärtarna oskalade. Blanda pressad vitlök, limesaft, spiskummin och koriander i en skål, lägg räkorna i marinaden och blanda väl