Paprikakyckling är en rätt, som passar bra att bjuda vännerna på. PAPRIKAKYCKLING. Kyckling, som förr var festmat, har efter hand blivit billigare och serveras numera i alla sammanhang
Blanda ihop kryddmix och paprikapulver. Gnid in kycklingen med kryddblandningen. Grilla filéerna på varje sida tills de är helt genomstekta och har fin yta
Efter all julmat så var vi så väldigt sugna på riktig, vanlig mat. Annars brukar vi vara duktiga på att ta tillvara på rester, t ex att använda skinkan i omelett och göra röror av den gravade laxen
Paprikakyckling4 port4 st kycklingfiléer1 lök1 röd paprika2 tsk curry1 vitlöksklyfta1 lagerblad4 dl hönsbulljong (4 dl vatten + 0,5 hönsbuljongtärning)1 msk tomatpurésalt & pepparsmör eller oljaSkär kycklingen i bitar och stek i smör eller olja tills den fått färg och är genomstekt
1 stor eller 2 små kycklingfiléer1 msk het paprika pasta eller sambal1/2 stor lime1 tsk hel spiskummin (mortla gärna)1/2 tsk salt1 klyfta riven vitlök1 röd paprika, i stora bitar1 msk kapris (ej nödvändigt)Skär upp kycklingen i mindre bitar
Ibland orkar inte ens JAG laga mat. Men som ni vet, äta bör man annars dör man. Så på vägen hem från jobbet igår köpte jag kycklingfiléer, en burk créme bonjour fraiche cuisine och en påse klyftpotatis