Dessutom fick vi med oss några portioner av pappas goda lasagne. Serveras med grönsakerna som kokar med köttet, gelé, inlagd gurka och kokt mjölig potatis (som ska suga upp den helt sanslöst goda såsen)
För er som inte redan hade listat ut vad gårdagens middag skulle bestå utav så var det givetvis klassiskt potatismos, pappas hemmagjorda lingonsylt och enn gäng saftiga köttbullar i skysås
Första ”rätten” till Daniels och pappas farsdagmiddag är en av mina absoluta favoriter, rökt och torkat renkött på västerbottensostchips med lingonskum och riven pepparrot
nästan alltid så innehöll mackan stekt ägg, rökt skinka, ost, överblivna köttbullar, någon bit sill, inlagd gurka, gärna rödbetssallad, ibland kall skivad potatis, ja ni förstår poängen
potatis, brysselkål, svartvinbärsgelé, äppelmos, ättiksgurka och en lite piffig sallad till. Smaka av och servera den till kycklingen tillsammans med kokt potatis, brysselkål, inlagd gurka, gele och äppelmos
När första gurkan tog slut fyllde jag på med ny gurka i samma spad. 12 Gjort ny inlagd gurka. Jag har läst klart The Complete Tightwad Gazette och har nu gått över till Living better while spending less (båda är amerikanska sparböcker)
Vilken tur då att jag råkar ha världens bästa recept i mitt arkiv - pappas übergoda ättiksgurkor. . Det verkar vara hög tid för att lägga in gurkor vilket märks på sökstatistiken
Mina inlagda gurkor1 kg Västeråsgurkorsalt3 dl ättiksprit (12%)4,5 dl vatten3 dl socker2 tsk salt2-3 vitlöksklyftor/inläggningsburk2 stora dillkronor/inläggningsburk1 stor torkad chili/inläggningsburk2 ordentliga skivor pepparrot/inläggningsburk2 tsk brunt senapsfrö/inläggningsburkTvätta gurkorna ordentligt och lägg dem i en stor spann eller skål
Jag valde också att använda en av pappasinlagda ryska gurkor. Även här tror jag att det går att välja gurka efter tycke och smak, både när det gäller mängd och sort