Paolo roberto olivolja recept

Carbonara, Paolo Robertos recept

Carbonara, Paolo Robertos recept

1 msk olivolja. Koka upp välsaltat vatten under lock i en kastrull. När vattnet kokat upp lägg genast ner spaghettin och koka den ”al dente” enligt anvisningarna på förpackningen
Risotto funghi, Paolo Robertos recept

Risotto funghi, Paolo Robertos recept

olivolja. 6 dl färska kantareller (karl johan eller annan svamp) 1 gul lök 3 dl arborioris (eller avioriris) olivolja 0,5 förp saffran (0,25 g) ca 0,9-1,1 l svampbuljong (eller kycklingbuljong, på fond eller tärningar) 1 dl vitt vin 25 g smör 1 dl parmesan, färskriven + lite extra till servering ca 150 g mascarpone 2 msk persilja, finhackad
Ugnsbakad kyckling med pasta - Paolo Robertos recept

Ugnsbakad kyckling med pasta - Paolo Robertos recept

Hetta upp smör och olivolja i en stekpanna och bryn kycklingen runt om. Häll över skyn i ugnsformen, strö över lite extra av kryddblandningen och ringla över lite olivolja (ca 0,5 dl) och vin (ca 1 dl) om det behövs för att få tillräckligt med sky. 1 msk olivolja, till stekning. 0,5 dl olivolja. 400 g mezze penne (eller annan kort pasta) 600 g kycklingbröst (helst med skinnet kvar) 2 tsk salt 1-2 torkade peperoncino (chilifrukt), smulade 3 msk färsk rosmarin, finhackad 1 klyfta vitlök, finhackad 1 krm svartpeppar 1 citron, pressad saft 1 msk smör 1 msk olivolja, till stekning 0,5 dl olivolja 1,5 dl vitt vin persilja, finhackad, för att strö över
Spaghetti vongole - Paolo Robertos recept

Spaghetti vongole - Paolo Robertos recept

4 msk olivolja. 400 g spaghetti 1 kg vongolemusslor (eller hjärtmusslor) vatten salt 2 msk vatten 4 msk vitt vin 4 msk olivolja 2 klyftor vitlök, lätt krossade 8 stjälkar bladpersilja 1 msk smör havssalt svartpeppar 1,5 msk bladpersilja, hackad bladpersilja, att garnera med
Italiensk parmesankyckling à la Paolo Roberto

Italiensk parmesankyckling à la Paolo Roberto

Olivolja. Hittade ett av PaoloRobertos recept på nätet. Häll olivolja i en stor ugnsform/plåt. 1 dl olivolja. Värm olivolja i en stekpanna och stek filéskivorna i 5-10 minuter, eller tills de är helt genomstekta och gyllenbruna. 1 dl olivolja
Paolos middag

Paolos middag

Dagens middag är inspirerad av PaoloRoberto och Ulrika som bjöd på detta i våras, tack för middagstipset
Paolos tonfiskspasta

Paolos tonfiskspasta

Detta recept är taget från "Ur Italiensk fastfood" av PaoloRoberto. Värm olivoljan i en stekpanna/traktörpanna och häll sedan i hackad rödlök och hackad vitlök
Pasta al forno

Pasta al forno

I fredags kom syrran och hennes man och vi gjorde PaoloRobertos pasta al forno. 0,5 dl olivolja. 10 basilikablad 0,5 dl olivolja
Varmrökt lax serverad med romsås och potatissallad

Varmrökt lax serverad med romsås och potatissallad

Varmrökt lax är verkligen gott och passar perfekt med den här potatissalladen av PaoloRoberto. 0,75 dl olivolja. _roberto/sallader/gronsaker__potatis_och_andra_rotfrukter/potatissallad/ till 3 portioner
Varm tomatsallad

Varm tomatsallad

PaoloRobertos recept på varm tomatsallad till grillat kött. Vik upp kanterna på folien, häll sedan i olivoljan
Pasta med skivad fläskkarré

Pasta med skivad fläskkarré

Receptet är inspirerad av PaoloRobertos recept. Häll häften av olivoljan i en stor stekpanna. Tillsätt resten av olivoljan och låt broccolin steka tills den börjar mjukna
Pasta med ricotta och tomat

Pasta med ricotta och tomat

Detta var väldigt gott och skaparen av receptet är PaoloRoberto. olivolja. Klyv tomaterna på hälften och stek dem i olivolja