Skala och dela morötterna i klyftor, klyfta eller strimla löken. Forma små pannbiffar om ca 50 g per styck. Stek pannbiffarna 2-3 minuter per sida medan morötterna är i ugnen. Låt pannbiffarna steka färdigt på morötterna i ugnen de sista 5 minuterna. 5 kg morötter
Koka palsternacka och morötter i saltat vatten ca 5 minuter, tills de är klara. 2 st morötter, skalade och nedskurna. 500 g finmalen nötfärs 1 st ägg 1 dl mjölk 0,5 dl ströbröd 1 st liten gul lök, finhackad och brynt, avsvalnat Salt, efter smak Peppar, efter smak 2 st palsternackor, skalade och nedskurna 2 st morötter, skalade och nedskurna 8 st sparris, skalade 2 msk finskuren persilja 2 msk smör Salt, efter smak Peppar, efter smak
4 4 port ris Svampsås 1 gul lök 250 g champinjoner 1 msk olja 1 msk balsamvinäger 1 msk vetemjöl 2 dl mjölk 1 dl crème fraiche 1 msk soja salt och peppar Pannbiff ca 500 g blandfärs 1/2 tsk salt 2 krm peppar 1 msk senap gärna dijon 1/2 dl vatten 3 morötter Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Jag har fått lite önskemål om att lägga ut "steg för steg" bilder på mina recept, inte bara en färdig bild på maten så det tänkte jag testa lite framöver så får vi se om ni gillar det
Häll matlagningsgrädde och ägget i en bunke och blanda om. Sätt till skorpmjölet och låt svälla. Stek den finhackade löken på hög värme tills den får färg
Dela den till mindre bitar och skär morötterna till tjocka skivor. Pannbiffar. 3 morötter. 1. Blanda ägg och ströbröd med liquid smoke, hackade örter och kryddor
Fukta händerna med lite olja och forma färsen till pannbiffar. Strö över hackad persilja och servera biffarna med kokt potatis, morötter och broccoli eller blomkål och sås
Ta ut plåten med grönsakerna och salta lite, lägg sedan upp den på ett fat lägg pannbiffarna på och svampen överst, ringla lite sås på och toppa gärna med något grönt
PANNBIFFVarför blir pannbiffen bättre ibland. Som idag när jag blandade dessa ingredienser. 6 hg ungnötsfärs ur frysen3 msk vispgrädde2 msk vatten1 rödlök, hackadsalt, pepparolivolja + lite solrosolja till stekningAllt var klart på 15 minuter