Fräs paprika och lök utan att det får färg i en kastrull med smör. Blanda färs, lök, pressad vitlök, finhackade tomater, grädde, ägg, persilja, och salt och peppar
Grovhacka sedan oliver, soltorkadetomater och fetaosten. Servera med t ex ris och en god tomatsås. Forma smeten till 12 pannbiffar och stek på svag värme (annars kladdar osten) i stekpanna. 5 soltorkadetomater
Jag gjorde en variant på pannbiffarmed massor av Greklands goda smaker. Örter, soltorkadetomater, vitlök, tahini, zucchini är alla såna saker man stöter på mycket nere i Grekland, om man äter på bra ställen
Forma till pannbiffar och stek i rikligt med smör och olivolja. Innan vi rullar på med alla julrecept så tänkte jag bjuda på en riktig klassiker, riktig husmanskost, det är ju så himla gott ibland
Jag slängde ihop pannbiffar till och som vanligt så kör jag lite allt möjligt i färsen. Sockerärtorna stekte jag i lite olja tillsammans med pressad vitlök, salt och chiliflakes
Jag slängde ihop pannbiffar till och som vanligt så kör jag lite allt möjligt i färsen. Sockerärtorna stekte jag i lite olja tillsammans med pressad vitlök, salt och chiliflakes
Forma smeten till pannbiffar och stek gyllene på båda sidor. Hacka även de soltorkadetomaterna. Det vill säga att måltiden inte bara består av en tråkig grönsallad eller något halvtaskigt hel eller halvfabrikat, vilket många också förknippar med vegetariskt
Den klassiska “man-tager-vad-man-haver-varianten” fick utgöra vad som skulle läggas på faten och efter en grundlig kylskåpsgenomgång blev det helt enkelt ett rejäl macka toppad med en dragondoftande pannbiff, en yoghurtsås uppsmakad med rödlöksmarmelad och sambal oelek
½ dl hackade soltorkadetomater. ½ dl olja från tomaterna. 250 g köttfärs1 dl hackad ost2 msk hackad jalapeno1 dl hackade svarta oliver½ dl hackade soltorkadetomater½ dl olja från tomaterna1 ägg1 dl ströbrödsalt och pepparJag hade tänkt att göra vanliga biffar, men smeten ville inte sitta ihop så bra, istället hällde jag all smet i stekpannan