Dax för pannbiffar var det igen. Smaka av med salt, peppar & kryddorna. Forma till biffar av valfri design och stek dem i en stekpanna med smör tills de är precis genomstekta
Det konstiga med den var att det var fetaost i, inte konstigare än så alltså. Grekiska pannbiffar. Uppskattades inte av alla i familjen när jag gjorde potatisgratängen med grekisk touch
De här pannbiffarna som vi gjorde i söndags gjordes på just kolgrillen. Jag slänger i lite av varje, ibland har jag hackad lök i, ibland fetaost men denna gång blev det ett ägg, salt, peppar och en kryddblandning som jag hittade i kryddskåpet bestående av massa olika kryddor och en skvätt barbequesås
Picka botten med gaffel. Lägg spenaten i botten av pajformen och strö över bacon och fetaost. Täck pajbotten med bakplåtspapper och häll på torkade ärtor
Jag serverade rödbetorna till pannbiffar, klicka på bilden så kommer du till receptet. Låt dra på eftervärme en stund med lock på, så blir fetaosten mjuk och god
Servera med t ex ris och en god tomatsås. Grovhacka sedan oliver, soltorkade tomater och fetaosten. Forma smeten till 12 pannbiffar och stek på svag värme (annars kladdar osten) i stekpanna. 75 g fetaost
gör sedan lagom pannbiffar som ger minst två per person. Blanda färsen medfetaost, plommon, vinäger, salt och peppar, gör en prov bit att steka och smaka av
Tillsätt ägg, sambal oelek, salt och peppar och forma färsen till portionsstora pannbiffar. För några dagar sen gjorda jag lammfärsbiffar medfetaost och till det hitta jag ett recept med krossade tomater och mango chutney