Blanda ihop grädde, creme fraiche, tomatpuré, paprika och soja i en skål. Brukar göra pannbiff med lök men idag blev det med en krämig och smakrik tomatsås
Blanda smeten med färsen, kalvfond och soja. kikkomansoja. Forma fyra stora pannbiffar och stek dem sakta i smör och lite olja tills de är knaprigt gyllenbruna, 4–5 minuter på varje sida
Istället för att vispa ur pannan med bara vatten, soja och lite vitpeppar efter stekningen – som jag brukar göra – så blandade jag även ner en liten bit köttbuljongtärning och någon matsked svartvinbärsgelé
Gör en sås på skyn från biffarna (från ugnsformen), grädde, mjölk, maizena, salt och vitpeppar, lite svartvinbärsgelé, en smula köttbuljongtärning och lite soja
4 4 port ris Svampsås 1 gul lök 250 g champinjoner 1 msk olja 1 msk balsamvinäger 1 msk vetemjöl 2 dl mjölk 1 dl crème fraiche 1 msk soja salt och peppar Pannbiff ca 500 g blandfärs 1/2 tsk salt 2 krm peppar 1 msk senap gärna dijon 1/2 dl vatten 3 morötter Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Blanda smeten med färsen, kalvfond och soja. Forma fyra stora pannbiffar och stek dem sakta i smör och lite olja tills de är knaprigt gyllenbruna, 4–5 minuter på varje sida. 1 msk kikkomansoja. 5 dl grädde) 1 ägg 1 dl ströbröd 1 dl vatten 1 msk koncentrerad kalvfond 1 msk kikkomansoja Salt peppar 2 stora gula lökar smör till stekning en nypa socker stekt eller kokt potatis Pressgurka Skysås
Ha därefter ner färsen (halvtinad), sojan, fonden och mycket svartpeppar och blanda snabbt ihop med händerna till en jämn smet, utan att krossa quornfärsen för mycket
Häll på vatten och smaksätt med soja, flytande honung, lite salt och peppar. 3 msk Kikkoman soja. Så här gör du Blanda mjölk, grädde och ströbröd, ställ åt sidan och låt svälla ca 20 -30 min
Vispa sedan ur stekjärnet med vatten, crème fraiche och soja. Klassisk svenskt, som vi ju alla vet, inte minst vet IKEA det, inte var och en sak för sig, men kombinationen är ju väldigt svensk
Tillsätt sojafärsen, sojan, svartpeppar, socker och eventuellt lite salt om det behövs. 300 g sojafärs, tinad (Anammas använder jag). 1 msk kinesisk soja. 300 g sojafärs