) Pankofriterade lökringar med sesamfrön och chiliflakes. Foto. Elisabeth Lindberg. Det här med friterat är inte något jag längtar efter eller gör särskilt ofta
Skär fisken i större bitar. Salta och peppra. Doppa i mjöl, vispat ägg och sist i pankoströbrödet. Häll olja i en kastrull med höga kanter och värm till 180 grader
Hjälp så gott. Morbror Sam fiskade Abborrar i går. Filéade och kom upp med ett lass till oss. Vi hade som vanligt en "liten" middag på verandan, 22 personer räknade jag till och jag hjälpte mamma med fiskarna
För någon dag sedan gjorde jag plankstek och över blev ett riktigt bra mos. Det blev så där bra att det trots sin ringa mängd verkligen tog emot att slänga
Sedan jag blev lite mer liberal när det kommer till mitt intag av gluten - samt för en vecka sedan då jag hittade panko när jag var på besök i en affär i Milanos Chinatown - så vill jag mer eller mindre fritera allt i panko
Svartpepparglaserade morötter. Skala morötterna och behåll en liten del av blasten, sjud dem i lättsaltat vatten tills de är mjuka, kyl dem snabbt i kallt vatten