4-6 500 g makaroner 1 l mjölk 6 msk smör 3/4 dl vetemjöl 1 riven, liten vitlöksklyfta 1 tsk dijonsenap 2 krm cayennepeppar 1 tsk salt 150 g riven lagrad cheddarost 150 g parmesanost eller gruyère 1 dl panko (asiatiskt ströbröd) Lägg till i inköpslistan
I år testade jag att blanda ner panko istället för ströbröd. Jag gillar nog bäst att blanda ner panko eller ströbröd direkt i blandningen och sedan allt över skinkan
Hade hört talas om pankopanering genom min obsession för asiatisk mat. Men när Charlotta hade testat att panera potatisbullar i panko, så gick jag helt enkelt och köpte mig en egen påse
Sedan kryddade jag filéerna med salt och chiliflakes, stoppade ner dem i en plastpåse med ca 1- 1 1/2 dl panko och skakade runt till dess att kycklingen var täckt
Vänd dem i en blandning av panko och anchochili. 1 1 /2 dl panko. 1 1 /2 dl panko. Plötsligt fick jag tid över en helt vanlig vardagskväll så istället för att steka kycklingfiléerna rakt upp och ner panerade jag dem först