Pangasius vin recept

Fiskfilé à la Walewska

Fiskfilé à la Walewska

Salta, peppra, strö på löken och häll på vinet. Häll i vin, buljong och hälften av grädden. 600 g fiskfilé, t ex tilapia, pangasius, lax. 1 dl vitt torrt vin
Fiskgratäng med räkor och dill

Fiskgratäng med räkor och dill

Häll det vita vinet runt om i formen. 800 g pangasius filéer. 1 ½ dl vitt vin, torrt. 800 g pangasius filéer. 1 ½ dl vitt vin, torrt
Annicas hajmalsgratäng

Annicas hajmalsgratäng

Häll över vin/fiskbuljong och citronjuice. 1 frp pangasius (hajmal). 1 dl vitt vin (kan uteslutas. Tina fisken och dela den längs med på mitten så du får långa bitar som saltas och peppras och
Bouillabaisse med saffranskräm

Bouillabaisse med saffranskräm

5 dl vitt vin. 2 msk vit balsamico eller äppelcidervinäger. 2 styckfrysta vita fiskfiléer, ex pangasius, torsk eller sej. Slå på vatten och vin och låt det sedan puttra under lock i 20-25 minuter
Anders fina lördagsfisk

Anders fina lördagsfisk

Häll över vinet/fiskbuljongen. 800 g fiskfilé av valfri sort (jag använde pangasius). 1 dl vitt vin (jag använde matlagningsvin
Här kommer veckomatsedel för vecka 11, 2015...

Här kommer veckomatsedel för vecka 11, 2015...

I trädgården har vi syrener, vinbär och krusbär. Servera dem med en god sallad med lite vinägerdressing i samt fetaost, oliver, soltorkade tomater etc s¨å det blir lite matigare
Underbar fiskgryta/fisksoppa!

Underbar fiskgryta/fisksoppa!

ex torsk eller pangasius. Tillsätt grädden och vinet och låt koka upp. ex torsk eller pangasius. 1,5 dl vitt vin. 1,5 dl vitt vin

Minst tre recept per dag...RECEPT-TEMA-VECKA...

Tillsätt soja och vitt vin. 800 g vit fiskfile ex pangasius, torsk. ca 600 g räkor med skal6-8 stora smakrika tomater, gärna kvisttomater4 vitlöksklyfotr, finhackade2 liten gul lök, finhackadoljafärsk bladpersiljasalt & pepparskaldjursfond*4 msk vitt vin4 tsk kinesisk sojaspäd ev med lite vattenfetaost. 800 g vit fiskfile ex pangasius, torsk
Lördag

Lördag

Jag använde Pangasius, en vit fisk som är saftig och fin. Inte världens bästa majväder precis, och viljan att vara utomhus är inte övervinnande känslan av inomhusvistelse tyvärr
Måndag

Måndag

Fiskgratäng med champinjoner, tomater och vin. Häll på vinet och låt koka upp, tillsätt grädden och philadelphiaosten

Lite mera fiskrecept..fiskgratänger...

Tillsätt vin och dragon. 600 g fiskfilé ex alaska pollok, pangasius, torsk. 5 dl torrt vitt vin. 2 dl crème fraiche senap/vitt vin/schalottenlök. Kommentarer (0) 600 g fiskfilé ex alaska pollok, pangasius, torsk. 5 dl torrt vitt vin. 4 tomater 2 dl crème fraiche senap/vitt vin/schalottenlök

Walewska på Pangasius

Salta, peppra, strö på löken och häll på vinet. pangasius (odlad hajmal). Häll i vin, buljong och ½ dl grädde

Fiskrulader i vitt vin

Smula över buljongtärningen och slå över vatten och vin. 4 stora pangasiusfiléer. Ca 2 dl vitt vin. Värm ugnen till 200 grader

Tankar om mat, med vin i kroppen

det blev kokospanerad pangasiusfilé (kokos är nyttigare än ströbröd, och pangasius är miljö-OK fisk), puy-linser (jag kokade en sats idag, det är så himla gott och funkar till allt), bulgur (jag äter bara pyttelite, det är mest för att barnen ska få lite kolhydrater), gröna ärter och en sås på allehanda rester som höll på att gå ut i datum (ett par soltorkade tomater, en skvätt passerade tomater, en slurk vispgrädde och resten creme fraiche)

Fiskgratäng

t ex pangasius.  Tillsätt vin och grädde och sjud i 5 minuter. 1 dl vitt vin eller vatten och pressad citron

Fiskfilé à la Walewska

Salta, peppra, strö på löken och häll på vinet. Häll i vin, buljong och hälften av grädden. 600 g fiskfilé, t ex tilapia, pangasius, lax. 1 dl vitt torrt vin. 1 dl vitt torrt vin

Pangasiusrulader med svenska smaker.

Häll hummersoppa, grädde och vitt vin i en kastrull och värm upp. Häll blandningen av hummersoppa, grädde och vin över fisken och låt stå i ugnen ca 15 minuter eller tills det puttrar i såsen. 4 filéer Pangasius. 5 dl vitt vin