600 g fiskfilé (pollock, pangasius, torsk eller liknande). Skala potatis och rotselleri. Skär dem i tärningar cirka 1,5x1,5 cm, skölj dem i ett durkslag och lägg dem i en gryta
750 g fiskfilé av gös eller torsk (jag tycker pangasius eller hoki fungerar också)2 vitlöksklyftor2 msk jordnötsolja1-2 msk grön currypasta1 burk (400 g) kokosmjölk1-2 tsk fisksås10 blad thaibasilikaeller vanlig basilika3 msk hackad färsk korianderlime och jasminrisSkär fisken i 3 cm stora bitar
ca 800 g vit fisk av något slag, torsk, rödspätta, pangasius eller liknande. ca 800 g vit fisk av något slag, torsk, rödspätta, pangasius eller liknande
Mia 380 kcal/port (utan potatis) 1 port potatis ca 114 kcal (150 g ) 4 port 600 g fiskfilé (pangasius, torsk eller annan) 2 msk flytande margarin 3 msk vetemjöl 2,5 dl matlagningsgrädde 2,5 dl lättmjölk 1 fiskbuljongtärning 1/2 dl dill salt & peppar 4 portioner potatis SJud fisken försiktigt i en kastrull med lite vatten
Efter att ha inhandlat mina xxx gram av torsk i fiskdisken förstod jag att det här knappast var hållbart för min plånbok och på vägen till kassan plockade jag även med mig en påse fryst Pangasius
ex torsk eller pangasius. ex torsk eller pangasius. Tre ord. Gör denna fiskrätt. Tanken var från början att jag skulle göra en fisksoppa men det slutade i att den blev mer grytlik på något vis