Panerad ugnstekt kyckling/chicken nuggets med stekt vitkål och ärtor700 g kycklingfilé4-5 dl mandelmjöl (hade själv egengjort mandelmjöl)2 äggsalt och peppar1 tsk krydda efter smak (jag använde egengjord tacokrydda)olivoljaärtorVitkål (egen önskad mängd)1 st vitlöksklyftachiliflakessmör eller olja
Vi käkade den färdigstekta "fisken" med ugnsstekt potatis, rivna morötter och en enkel kall sås, smaksatt med resterande dippmixpulver (se recept längre ner)
Östra Göinge, Broby, cafe Haack, dansk matkultur, dansk remouladsås, danska smörrebröd, matkultur, remouladsås, skåne, smörrebröd, smörrebröd med karré, smörrebröd med panerad fisk, smörrebröd med pannbiff, smörrebröd med räkor, smörrebröd med rostbiff, ugnsstekt rostbiff | Permalink
Jag blev glatt överaskad av kålrotsbiffen, panerad med sesamfrön får det en nötig smak. Servera, här åt vi dem med ugnsstekt potatis, lök kryddad med timjan, stekta champinjoner
Panerad plattfisk på ”Varvet” i Leiden. Min fru upptäckte att vi hade bekanta i lokalen, Uffe Henrysson som ordnat en liten gruppresa i Döda Poeters Hembryggeri’s regi satt några bord bort och begick en av resturangens signumrätter – ugnsstekt kaninlår med katrinplommonsås, och jag tror bestämt att han också njöt en Magma
Måndag 23 februari 2015. Ny vecka, nya möjligheter och självklart nya recept. Idag vankas det vegetariskt och något så fantastiskt gott som gårdagens middag som blev en glad överraskning
Här kommer en fiskvariant som är ett mellanting mellan fiskgratäng och panerad fisk. Istället för att rulla fisken i panering så gör jag ett täcke som breds på fisken och sedan får den stekas i ugn
Torka av strömmingarna. Strö paneringsbrödet över ett stort ark smörgåspapper. Lägg hälften av strömmingarna utvikta med skinnsidan neråt på ströbrödet
Sist jag tillagade sötpotatis med örter var när jag lagade Panerad Zucchini. Jag har verkligen blivit torsk på sötpotatis i sommar (men serverar oftast kött till
Torka av strömmingarna. Strö paneringsbrödet över ett stort ark smörgåspapper. Lägg hälften av strömmingarna utvikta med skinnsidan neråt på ströbrödet
Middagar Stekt falukorv med fullkornspasta, tomat- & löksallad, romansallad Grillade fläskkarrékotletter med limewokad spenat, champinjoner och grön sparris Chili con carne, grönsallad, vitt bröd Kyckling i ugn med rostade grönsaker (morot, palsternacka, vitlök i klyftor, citronklyftor, lök, paprika) & eventuellt myntapesto Stekt ryggbiff med risotto , smörsktekta kantareller,ekbladssallad och ugnsbakade körbärstomater på kvist Lamm pasticada med gnochi och citronmarmelad Skinkinlindade risottoknyten med ruccola, pesto på soltorkad tomat Kyckling salsa verde med färsk pasta, sallad Hamburgare med ciabatta, sallad, tomat, lök, dijonsenap och citronmajonäs Dillkött på kalv med kokt potatis och smörgåsgurka Panerad gösfilé, kokt potatis, vinsås och kokt grön sparris Ceasarsallad Marulksknyten med parmaskinka och timjan , potatismos, ugnssteka körsbärstomater Lunch Bacon, prinskorvar med äggröra Pastasallad med fårost, soltorkad tomat, karpis, röd lök Rester Texas