En riktig gammal husmanskostklassiker är panerad och smörstekt strömming. På restaurang serveras hamsin mjölpanerad och stekt i en speciell stekpanna med två bottnar
Öka mängden till lagen i förhållande till hur många strömmingsfiléer du har. Klipp bort ryggfenan på strömmingsfiléerna och lägg dem med skinnsidan nedåt på en skärbräda
Vänd och vrid påsen tills att strömmingen är panerad runt om. Stekt, inlagd strömming. Jag tror egentligen inte att jag fattade grejen helt förns jag och Tina blev bjudna på Gittans ljuvliga strömming en somrig dag i Skåne
Herr Ström (min pappa) brukar komiskt nog ha panerad stekt strömming med potatismos och lingonsylt som paradrätt hemma ibland, men det här var första gången som jag lagade strömming själv
Lägg sallad, sedan paneradströmming, sedan rödlök på bottendelen och toppa med locket. Den här quinoa- och sötpotatisburgaren blev så himla smakrik - jag proppade den nämligen full med både lime, ingefära och vitlök (sååå god smakkombo