Så känns det i alla fall när jag drar igång det lilla projektet att skapa aubergineburgare. det blir helt fel med auberginen som en vegetarisk hamburgare
Basen är tahini och grillad aubergine. Jag panerade halloumi i za'atar och mjöl. Skär några snitt i auberginens skinn och grilla i ugnen tills skalet svartnat
Stekt paneradaubergine är väldigt enkelt att laga och gott. Parmesanstekt Aubergine. Jag paneradeaubergineskivorna med mandelmjöl, parmesan och kryddor
Paneradaubergine. Vad som gör den här lasagnen så speciell är den färska pastan, och så toppingen. Jag tycker vanligtvis väldigt illa om den grönsaken, konsistensen tycker jag är märklig
Sedan fortsatte vi med en härlig blandning av smårätter, det var små delikata bollar med mozzarella, tomatsallad på Sicilianska små plommontomater med basilika, ”Melanzane grigliate” – grillad aubergine med balsamico och mynta, ”Peperoni gratinati” – ugnsgrillad, panerad och sen stekt paprika
Aubergine äts stekt, rostad, bakad, kokt, gratinerad eller panerad. Smörj en ugnsfast form och lägg hälften av auberginer i botten som ett täckande lager