Paneer mjölk citron recept

Palak paneer och dhal

Palak paneer och dhal

Paneer är en indisk färskost som kokas av mjölk och citronsaft, och sedan silas och pressas. Koka upp mjölken i ett tjockbottnad kastrull
Paneer - indisk ost

Paneer - indisk ost

Jag använder paneer i några av mina tolkningar av olika indiska rätter och som tillbehör till en afrikansk rätt som jag kallar falsk sötpotatis i kokosmjölk
Palak Paneer

Palak Paneer

När mjölken precis börjar att koka upp sänker du värmen något och häller i citronsaften under varsam omrörning
Färskost - Paneer

Färskost - Paneer

Precis när mjölken kokar upp, tillsätt vitvinsvinäger eller citron och rör om försiktigt. Koka helt enkelt upp all mjölk i en tjockbottnad kastrull
Färskost - Paneer (पनीर)

Färskost - Paneer (पनीर)

Precis när mjölken kokar upp, tillsätt vitvinsvinäger eller citron och rör om försiktigt. Koka helt enkelt upp all mjölk i en tjockbottnad kastrull
Doftande, värmande matlycka

Doftande, värmande matlycka

Paneer-ost är inte heller lätt att få tag på, men jag brukar ersätta den med halloumi. Lägg jalfrezipasta och kokosmjölk i en liten kastrull
Hemmagjord paneer - indisk färskost

Hemmagjord paneer - indisk färskost

Paneer tillagas genom att man kokar upp mjölk under omrörning varefter en syrahaltig ingrediens som exempelvis citronsaft, vinäger eller yoghurt tillsätts
Palak paneer (spenatröra med färskost)

Palak paneer (spenatröra med färskost)

Mjölken separerar sig direkt i ostmassa och en klar vätska. Palak paneer är en klassisk indisk rätt som till största delen består av spenat och färskosten paneer