Jag använder paneer i några av mina tolkningar av olika indiska rätter och som tillbehör till en afrikansk rätt som jag kallar falsk sötpotatis i kokosmjölk
Den här mycket goda sidorätten brukar vi äta tillsammans med falsk sötpotatis i kokosmjölk (se här). Paneer, som ni fick recept på i ett tidigare inlägg, är en indisk ost som går att steka
Häll i kokosmjölken och tillsätt limebladet. Jag har för mig att den ursprungliga varianten innehöll tofu, men eftersom jag inte gillar tofu så bytte jag ut den mot paneer
Tillsätt vatten, kokosmjölk, tomatkross, sojasås och grönsaksfond och rör om väl. En sak som vi dock HAR gemensamt är att de flesta verkar gilla Palak Paneer
Slå över kokosmjölk, spenat och kryddor. Så, palak paneer är en indisk stuvning på tofu och grädde. Jag var sugen på något liknande, innehållande just spenat (i stora mängder) för att väga upp mot tidigare lägstanivå av grönsaker, och såg då (i mitt extremt tomma kylskåp) att där låg ett paket halloumi bredvid en tetra kokosmjölk
En stycken kokosmjölk/kokosgrädde. Paneer, antingen hemmagjorda eller något lämpligt substitut. När allt börjat mjuka till, så tillsätt kokosmjölken och kör i matberedare eller mixer till en slät sås
Till den falska sötpotatisgrytan och fufun serverar jag kryddstark äpplechutney (se här) och lite stekt paneer, som fått koka i en het och söt chilisås (se här)
Och Palak paneeren gjordes ganska så exakt efter det här receptet, men jag tror att kockarna använde lite mer kokosmjölk än tomat än vad jag brukar göra, vilket resulterade i en superkrämig sås
Till detta åt vi raita, naan och papadums (inga av dessa gjorde jag själv, men hos Amy finner ni recept på olika bröd till maten) och en variant på paneer som jag fann hos Amy
2 burkar kokosmjölk à 400 g. 800 g kycklingfilé (quorn eller paneer för vegeterianen). 2 burkar kokosmjölk 400 g 2 grönsaksbuljongtärningar 1 gul lök. 800 g kycklingfilé (quorn eller paneer för vegeterianen)