Paneer kokosmjölk recept

Paneer - indisk ost

Paneer - indisk ost

Jag använder paneer i några av mina tolkningar av olika indiska rätter och som tillbehör till en afrikansk rätt som jag kallar falsk sötpotatis i kokosmjölk
Stekt paneer med het och söt sås

Stekt paneer med het och söt sås

Den här mycket goda sidorätten brukar vi äta tillsammans med falsk sötpotatis i kokosmjölk (se här). Paneer, som ni fick recept på i ett tidigare inlägg, är en indisk ost som går att steka
Paneer i het kokossås

Paneer i het kokossås

Stekt paneer (indisk ost) i en het sås gjord på kokosmjölk och sambal oelek är verkligen en suverän smakkombination
Vegetarisk indonesisk gryta med paneer

Vegetarisk indonesisk gryta med paneer

Häll i kokosmjölken och tillsätt limebladet. Jag har för mig att den ursprungliga varianten innehöll tofu, men eftersom jag inte gillar tofu så bytte jag ut den mot paneer
Lyxig vegansk Palak Paneer med tofu

Lyxig vegansk Palak Paneer med tofu

Tillsätt vatten, kokosmjölk, tomatkross, sojasås och grönsaksfond och rör om väl. En sak som vi dock HAR gemensamt är att de flesta verkar gilla Palak Paneer
Twistad palak paneer på halloumi

Twistad palak paneer på halloumi

Slå över kokosmjölk, spenat och kryddor. Så, palak paneer är en indisk stuvning på tofu och grädde. Jag var sugen på något liknande, innehållande just spenat (i stora mängder) för att väga upp mot tidigare lägstanivå av grönsaker, och såg då (i mitt extremt tomma kylskåp) att där låg ett paket halloumi bredvid en tetra kokosmjölk
Sebastians Palak Paneer of Madness

Sebastians Palak Paneer of Madness

En stycken kokosmjölk/kokosgrädde. Paneer, antingen hemmagjorda eller något lämpligt substitut. När allt börjat mjuka till, så tillsätt kokosmjölken och kör i matberedare eller mixer till en slät sås
Daal, indisk linsgryta

Daal, indisk linsgryta

Tills man kan köpa paneer i affären (eller jag tar mig för att göra egen) så gör jag daal, en indisk linsgryta
Indisk middag

Indisk middag

Lägg i tärnad paneer/tofu/halloumi samt bönorna och låt allt bli varmt. Häll i kokosmjölk och mango chutney
En falsk och fuskig afrikansk middag

En falsk och fuskig afrikansk middag

Till den falska sötpotatisgrytan och fufun serverar jag kryddstark äpplechutney (se här) och lite stekt paneer, som fått koka i en het och söt chilisås (se här)
Veganmat gör succé på GastroNord

Veganmat gör succé på GastroNord

Och Palak paneeren gjordes ganska så exakt efter det här receptet, men jag tror att kockarna använde lite mer kokosmjölk än tomat än vad jag brukar göra, vilket resulterade i en superkrämig sås
Vardagscurry med sötpotatis, kikärtor och bladspenat

Vardagscurry med sötpotatis, kikärtor och bladspenat

en burk kokosmjölk. Rör ner kokosmjölk och all bladspenat. Vegocurry med paneer och ärtor (0). GLUTENFRITT, VEGETARISKT bladspenat, chili, curry, glutenfritt, gryta, ingefära, kikärtor, kokosmjölk, koriander, laktosfritt, ris, sötpotatis, vardagsmat, veganskt, vegetariskt 2 röda lökar
Doftande, värmande matlycka

Doftande, värmande matlycka

Paneer-ost är inte heller lätt att få tag på, men jag brukar ersätta den med halloumi. Lägg jalfrezipasta och kokosmjölk i en liten kastrull
Paneer Masala

Paneer Masala

Häll ner kokosmjölk, garam masala och paneer och lägg på ett lock. Här kommer ett till recept med paneer, den indiska osten
Indiska dofter i bistron

Indiska dofter i bistron

Till detta åt vi raita, naan och papadums (inga av dessa gjorde jag själv, men hos Amy finner ni recept på olika bröd till maten) och en variant på paneer som jag fann hos Amy

Tikka masala

2 burkar kokosmjölk à 400 g. 800 g kycklingfilé (quorn eller paneer för vegeterianen). 2 burkar kokosmjölk 400 g 2 grönsaksbuljongtärningar 1 gul lök. 800 g kycklingfilé (quorn eller paneer för vegeterianen)