Palsternacksmos600 gram potatis400 gram palsternackorI purjolök50 gram smör1 citron pressad saft och rivet skalsalt och pepparskala potatis och palsternacka och skär i bitar
På vardagar vill jag ha mat som går fort att röra ihop. Och som inte tar alltför lång tid att göra. Istället för ett vanligt hederligt potatismos så la jag också i ett par palsternackor
Palsternacksmos. Palsternacksmos. Ta bort senor och fett från fläskfilén. Skär den i tjocka skivor. Smält smöret i en stekpanna eller gryta och bryn fläskfilébitarna runt om på hög värme
Det är inte så ofta det serveras korv här i huset nuförtiden, men ibland förekommer det faktiskt. Och köper man en korv av bra kvalitet och med hög kötthalt tycker jag det är helt okej emellanåt
För flera veckor sedan åt vi potatis- och palsternacksmos (ja, det fungerar att göra potatismos på färskpotatis, men bäst blir det om man blandar ut det med palsternacka, godare också) med en färs- och grönsaksröra till
Rotfrukter är inte bara färgglad, god, billig och nyttig basföda, rotfrukter är dessutom smakrika. Tillsammans ackompanjerar knölarna varandra väl i grytor och soppor men de skäms inte heller för sig rostade i ugnen… men idag bidde ett par utvalda rotknölar till mos
Servera med potatismos, palsternacksmos, pressad potatis eller annat valfritt tillbehör. 600-750 gram grytbitar, grytkött som högrev, nötbog eller ytterlår