Birgittas goda Chokladbollar Paleo med nötsmör. Birgitta Höglunds Paleo. Okej, nu blundar vi tillfälligt för de där mycotoxinerna och lånar ett recept av Birgitta Höglund på goda chokladbollar med nötsmör (receptet i ursprungsform hittar man på denna länk)
Spritsa på valfritt nötsmör (jag tog hemmagjort cashew-mandel nötsmör) och toppa med hasselnötter. Postade receptet i September förra året, men nu kör jag enbart på bikarbonat eftersom jag tycker det blir bättre och det är mer Paleo
För ett par veckor sedan publicerade jag ett recept på chokladbollar med nötsmör. 2 msk jordnötssmör eller mandelsmör (välj mandelsmör vid Paleo/LCHF). Lägg 2 msk kokosolja tillsammans med nötsmör och kakao i en liten kastrull. 2 msk jordnötssmör eller mandelsmör (välj mandelsmör vid Paleo/LCHF)
Man kan doppa glasspinnarnan i kokos eller rostade nötter och fylla dem med nötsmör. Nilla's Kitchen. De här bananglasspinnarna kan man förbereda och ha i frysen för när man är sugen och är löjligt enkla att göra
Jordnötsfudge – clean, mjölkfri, glutenfri, sockerfri, paleo om du väljer annan form av nötsmör. Chokladfudge – clean, mjölkfri, glutenfri, sockerfri, paleo, lchf
Lägg cashewnötterna i en mixer och mixa tills du har ett mjukt, krämigt nötsmör. Efter ett tag sipprar fetter ut ur nötterna och du får ett härligt nötsmör
Pajbotten i detta recept är INTE paleo då den innehåller havregryn. Kärna ur dadlarna (om de är färska) och lägg i en matberedare tillsammans med nötsmör, citronjuice, salt och vaniljpulver
Jag har sötat med honung men om du vill hålla nere på det söta så ta gärna lite extra kokosolja och/eller nötsmör i smeten för att få den att hålla ihop