Tillsätt vitt vin, tomatpuré, hummerfond,vatten. Dela pakchoi och plocka ur de små bladen i mitten, koka i ca 3 minuter och tar sedan upp och lägg i kallt vatten. 4 dl vitt vin. 1 pakchoi. Soppa2 humrar 4 havskräftor 1 morot 1 gul lök 2 klyftor vitlök ca 5 cm ingefära 1 chili 100 g rotselleri 2 msk olivolja 20 g smör 2 msk tomatpuré 4 dl vitt vin 4 msk hummerfond 1 l vatten 3 dl grädde 1 dl crème fraiche salt vitpeppar. Servering150 g spenatnudlar 1 pakchoi 4 pilgrimsmusslor 1 msk olivolja 1 msk smör salt svart peppar
Strimla pakchoi och purjo. Koka nudlarna enligt anvisningarna på paketet. Vintips. Bärig, mycket frisk smak med inslag av svarta vinbär, granatäpple, hallon och blodapelsin
Servera med ett gott vitt vin, gärna en riesling. 2 pakchoi. 2 pakchoi. En sallad är perfekt så här medan man laddar upp inför julens fett- och proteinchock
(Och tillför fler grönsaker om du vill, t ex pakchoi i munsbitar. En skvätt torrt vitt vin. 1. Hacka vitlök och skiva chili (smala bitar) och vårlök (breda bitar)
Mormor sprang ju ur en generation som inte var van vid att man självklart kunde gå in på vilken ICA-butik som helst och få tag på pakchoi, fjorton sorters färsk chili, färsk koriander och hummus
Man kan ha i pakchoi, gröna bönor eller lite vad man har. Jag erkänner villigt att jag inte är något fan av ramen-nudlar som säljs i små plastpaket för några kronor styck
Laxen kan man tillaga som man vill, men jag tycker det är så gott att låta den sjuda (inte koka) i buljong och vin för det får sådan fin konsistens då, den bara faller isär
Ta lite grönsaker som t ex pakchoi och salladslök och toppa med lite torkade räkor. Tillsatt lite risvinäger och nymalen vitpeppar för en spännande smakbrytning