Flingsalt & nymalen svartpeppar. Till fisken blev det grillad PakChoi med parmesan. Kålen skars i halvor och smaksattes med rivet citronskal, citronsaft, lite olivolja och till sist flingsalt och nymalen svartpeppar
½ msk sesamfrönnymalen svartpeppar. Servera yakiniku med jasminris, syrlig gurksallad och pakChoi. Yakiniku med päron, pakChoi och syrlig gurka2 port2 port jasminrisSyrlig gurka. 1 bit ingefära (½ msk)2 vitlöksklyftor½ msk sesamfrönnymalen svartpeppar2 krm chiliflakes250 g nötfärsneutral olja1 dl vatten2 msk japansk soja½ tsk vitvinsvinäger1 tsk honung½ tsk majsstärkelse1 tsk vatten1 pakChoi1. Värm upp en stekpanna och rosta sesamfrön, nymalen svartpeppar och chiliflakes torrt 1-2 minuter. Dela pakChoi på längden och låt koka 1 minut
Rör runt och smaka av med salt och svartpeppar. Blanda ner oljan, fänkålen och pakchoien. Skär pakchoien i bitar om ca 3 cm. 2 st Pakchoi. 5 krm Svartpeppar Malen
Istället för att skiva upp i skivor bankade vi ut den, kryddade med salt, nymald svartpeppar och penslade med lite olivolja och grillade den så att den var medium raw inuti
Koka dina risnudlar enligt anvisningar på paketet. ca 1-1½ kg märgbenca 500-800 g nötbog (med eller utan ben)2 hela vitlökar1 stor ingefära (lång som en hand)ca 1 kg gul lök6 hela stjärnanisca ½ dl hela pepparkorn (jag blandade krydd- och svartpeppar)6 bitar kanelstång2-3 lagerblad*saltfisksåsI soppan. Risnudlar till 4-6 personer1 pkt böngroddar1 rödlökFärsk chili1 knippe salladslök2 st pakchoi eller babyspenat*Hoisin såsSriracha eller sambal oelegLimeklyfta eller limesaftThai basilika (hittade ingen så fick skippa det i dag)Det kokta nötköttet, skuret i tunna skivor
tsk svartpeppar. Rör ner salladskål eller pakchoi och färska böngroddar med 3-4 hela blad av vardera basilika, mynta, koriander och eventuellt citronmeliss. 1 pakchoi eller ½