Pak choi ostronsås recept

Nudelwok med fläskfärs och pak choi

Nudelwok med fläskfärs och pak choi

300 g risnudlar 3 klyfta vitlök 5 cm färsk ingefära neutral rapsolja, att steka i 300 g fläskfärs 2 pakchoi 1 kruka färsk koriander 1,5 dl ostronsås 1,5 msk sesamolja 1 limefrukt, saften 1 dl böngroddar sriracha, till servering
Chilistekt biff med pak choi och cashewnötter

Chilistekt biff med pak choi och cashewnötter

600 g entrecôte, hel i bit 2 msk japansk soja 1 msk majsstärkelse 1 gul lök 1 spetspaprikor, röd 5 klyftor vitlök 2 röda chilifrukter (fler för mer hetta) 2 pakchoi neutral rapsolja, till stekning 1 dl ostronsås 2 msk farinsocker 0,5-1 limefrukt, färskpressad saft 1 dl rostade cashewnötter
Biff med bambuskott i stark sås

Biff med bambuskott i stark sås

Låt koka upp och krydda dig fram med smakerna till en otroligt god sky till allt som sedan serveras med nykokt ris och pakchoi
Kyckling cashew, Jennie Walldéns recept

Kyckling cashew, Jennie Walldéns recept

500 g kycklinglårfilé 2 klyftor vitlök, hackade 2 morötter, skalade och skurna i slantar 1 röd paprika, i munsbitar 3 salladslökar, i 3 cm-bitar 2 pakchoi, i grova bitar. 1Sås0,75 dl ostronsås 1 msk black bean sauce (eller 2 msk hoisinsås) 0,5 msk risvinäger 3 msk muscovadosocker (eller farinsocker) 1 msk sesamolja
Poké bowl – hawaiiansk husmanskost

Poké bowl – hawaiiansk husmanskost

cashewnötter (gärna rostade i het panna med lite salt) Pakchoi (sauterad hastigt i smör och lite citronsaft, salt, peppar) Rött ris som (jag kokar den med lite koncentrerad grönsaksfond) Blad- eller krispsallad (strimlad) Avokado (skuren i lämpliga bitar
Kyckling cashew, Jennie Walldéns recept

Kyckling cashew, Jennie Walldéns recept

500 g kycklinglårfilé 2 klyftor vitlök, hackade 2 morötter, skalade och skurna i slantar 1 röd paprika, i munsbitar 3 salladslökar, i 3 cm-bitar 2 pakchoi, i grova bitar 0,5 dl rapsolja. 1Sås0,75 dl ostronsås 1 msk black bean sauce (eller 2 msk hoisinsås) 0,5 msk risvinäger 3 msk muscovadosocker (eller farinsocker) 1 msk sesamolja
Stekta nudlar, Filip Poons recept

Stekta nudlar, Filip Poons recept

200-300 g äggnudlar 2-3 kycklinglår, urbenade och strimlade 2 klyftor vitlök, hackade 2-3 blad salladskål, strimlade på längden (eller vitkål eller pakchoi) 5 salladslökar, strimlade på snedden 1 morot, skuren i tunna stavar 1 dl böngroddar 2-3 msk japansk soja 1 msk sesamolja 2 msk ostronsås 2 tsk strösocker 0,5 tsk salt, till stekning rapsolja färsk koriander (eventuellt)
Kyckling cashew och ett kokbokstips

Kyckling cashew och ett kokbokstips

Fräs grönsakerna (utom pakchoi) hastigt på hög värme med den resterande vitlöken. 2 pakchoi i grova bitar. 3/4 dl ostronsås. Tillsätt pakchoi och låt fräsa med i endast 1 minut
Torskrygg med brynt smör, chili, ingefära och vitlök

Torskrygg med brynt smör, chili, ingefära och vitlök

800 g torskrygg, gärna med skinnet kvar 125 g smör 1 msk ingefära, riven 2 klyftor vitlök, rivna 2 msk japansk soja 4 pakchoi 3 msk ostronsås 2 limefrukter 3 msk sötmandel, rostad, grovhackad 1 röd chilifrukt, finhackad 1 msk svarta sesamfrön salt svartpeppar neutral matolja, till stekning
Kyckling cashew

Kyckling cashew

2 pakchoi, hackad i bitar. 0,75 dl ostronsås. Tillsätt pakchoi och låt fräsa med i endast 1 minut. 2 pakchoi. 0,75 dl ostronsås
Nästan vegetarisk wok med svart bönsås

Nästan vegetarisk wok med svart bönsås

Alla sorters kål och lök passar i den, liksom morötter, gröna bönor, sockerärtor, rädisor, rättikor, svamp, paprika chili och såklart de asiatiska kålbladen, pakchoi och deras kompisar

Svamp!

Pakchoi och broccoli blancherades snabbt. För att sedan stekas i lite ostronsås och soya. HAHA. Säger jag till mig själv

Ingefärswokad fläskfilé

Kinesiska bladgrönsaker (t ex Pak Choy eller Choi Sum). Tillsätt råsocker, ostronsås och soja och woka ytterligare någon minut

Fredagswok med skinka och kyckling

Pak - Choi (kinesisk kål). Tillsätt några stänk fisksås, en eller ett par tsk sambal oelek, 1 - 2 msk ostronsås, 1 tsk Red Curry Paste, 1 msk flytande honung. 1-2 msk ostronsås

Char Siu

Jag åt det till frästa grönsaker som pakchoi och det räckte bra för mig men ris eller nudlar blir bra till om man vill ha det