Mangold/bladspenat/pakchoi/trädgårdsportlak i rimlig mängd (jag hade nog för lite). Så jag tog de som var störst och verkade ätklara, ett gäng mangoldblad och lite trädgårdsportlak som jag också odlat helt jävla själv och fucking SVÄNGDE ihop en asiat-ish kycklinggryta
Pakchoi, mangold, eller liknande. 1 paket sugar snaps. 1 paket vårlökar. Ett otroligt enkelt, fräscht gott sätt att locka fram det bästa ur ett "snabbt" grillkött och lite krispiga grönsaker
pressad citron)3 msk kinesisk soya2 cm ingefära, riven2 vitlöksklyftor, rivna1 chilifrukt (valfri styrka), tunt skivad2 tsk råsocker1 tsk maizena majsmjöl½ kruka färsk koriander, hackad8 salladslökar1 huvud pakchoi eller mangold1 knippe grön sparrisKoka upp buljong och vin i en traktörpanna eller en teflonpanna med lite högre kanter. 1 huvud pakchoi eller mangold
PakChoi – är helt galen i det och det verkar lätt att odla. Mangold. I dag är det jag som är hemma och VAB’ar, så vad passar då bättre än att planera lite köksträdgård
Under tiden som laxen bakas i ugnen wokar du först vitlöken helt kort, tillsätter chilin och direkt därpå spetskålen, pakchoien eller vad du valt att woka
Strimla ev mangolden grovt. Hetta upp oljan i en wokpanna eller stor stekpanna och stek mangold,vitlök och chili på hög värme2-3 min. 500 g mangold eller pakchoi
Vi fick välja bland det ganska rika utbudet av råvaror som fanns att tillgå, och eftersom det inte fanns vare sig pakchoi, mangold eller färsk bladspenat valde jag den spännande och goda spetskålen som jag wokade med vitlök och chili och smaksatte med soja och sesamolja