Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 min. Tar och börja med att göra pajdegen. Blanda samman mjöl och smör, skuret i mindre bitar, gärna i en matberedare
Men vi början med pajskalet. Ja, matpajer som är så galet gott och som dessutom kan förbereds god tid i förväg och serveras på buffé, bjudningar och mottagningar av alla de slag
I ett frasigt och lite grövre pajskal med potatis och rågmjöl som lite ovanligare ingredienser samsades mustigt viltskav, syrliga lingon, umamistinna kantareller, mjuksöt och kryddig palsternacka och pigg timjan med en krämig äggstanning med crème fraiche och västerbottenost
Fyll sedan pajskalet med valfri fyllning, häll på äggstanning och strö ev. Igår var vi i Kallköket på skolan där vi först skulle göra en chokladpannacotta och sedan en matpaj
Pajskalet är A och O när det kommer till både dessert- och matpajer. Det här receptet bakar jag efter oavsett om jag ska göra en matpaj eller söt dessert-paj
Pajskalet är A och O när det kommer till både dessert- och matpajer. Det här receptet bakar jag efter oavsett om jag ska göra en matpaj eller söt dessert-paj
För ett frasigt pajskal är det bäst att inte knåda för länge. Matpaj. Lägg köttfärsen i pajskalet. Låt pajskalet stå i kylskåp i ca 30 minuter. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i ca 10 minuterna