Pajdeg recept

5 Spara
Körsbärspaj

Körsbärspaj

Pajdeg. Arbeta ihop mjöl, florsocker, kvarg och smör till en deg. Plasta in degen och låt vila i kyl i en timme
43 Spara
Mormors pajdeg

Mormors pajdeg

Smält smöret i en kastrull. Lägg frukten eller bären som du vill ha i pajen i botten på pajformen och häll över pajdegsblandningen och platta till
237 Spara
Kall laxpaj med västerbottensost i degen

Kall laxpaj med västerbottensost i degen

Västerbottensosten i pajen gör botten salt och krispig. Receptet har jag hittat i ”Västerbottensost 100 vinnande recept” men ändrat och lagt till så det passar oss. 1 dl västerbottensost. Rör ihop ingridienserna till pajdegen, (låt vila i kylskåp en liten stund) grädda i ca 15 min och låt svalna. 1 dl västerbottensost
257 Spara
LCHF KÖTTFÄRSPAJ

LCHF KÖTTFÄRSPAJ

Pajdeg. 3 dl mandelmjöl0,5 dl skalade sesamfrön
1 msk fiberhusk
1 tsk salt
40 g smör
1 äggMixa mandelmjöl och sesamfrön i blender/mixer och blanda sedan ner resterande ingredienser och mixa till en deg. 0,5 dl skalade sesamfrön
26 Spara
Små mini-minipajer

Små mini-minipajer

Kavla ut degen och klä små pajformar. Arbeta snabbt ihop ingredienserna till pajdegen. Lägg plastfolie om degen och låt den vila i kylen ca 30 min
30 Spara
Broccoli och skinkpaj

Broccoli och skinkpaj

) Pajdeg. Pajdeg4dl mandelmjöl50g smör1äggFyllning2dl färdigkokt broccoli200g skivad skinka som du strimlar2ägg2dl grädde2dl riven mild ostSalt och pepparSätt ugnen på 200gBlanda ihop ingredienser till pajdegen och knåda ut i pajform
16 Spara
Vegetarisk festpaj med spenat, sparris, tomater och örtig fårost

Vegetarisk festpaj med spenat, sparris, tomater och örtig fårost

Har du inte glutenbekymmer gör du din vanliga pajdeg, förslagsvis 1½ satsPajdeg. 2 dl rårismjöl1 dl hirsflingor½ dl chiamjöl1 msk fiberhusk1 msk linfrön100 g smör2 msk crème fraiche1 äggFyllning. 200 g färsk babyspenat2 vitlöksklyftorlite olivolja1 bunt sparris på 200 g10 romanticatomater eller körsbärstomater1 förpackning fårost med soltorkade tomater och oregano, 150 g4 ägg2 dl mjölk1 dl grädde1 tsk örtkrydda - ört- och vitlökskryddaBörja med att mixa ihop mjöl, flingor, chiamjöl, husk och linfrön. 1 msk fiberhusk
8 Spara
Spenatpaj

Spenatpaj

Pajdeg. Hacka snabbt samman pajdegen och låt den vila i kylskåp 30 min. 2 tsk körvel. Om man vill kan man smula på spenaten 100 g fårost ( grekisk feta)
1 Spara
Varm chokladcheesecake

Varm chokladcheesecake

Till pajdegen, sikta ner mjöl och kakao i en skål. Pajdeg. Häll över fyllningen i degskalet och grädda i 160° varm ugn i 11/2 timme, eller tills pajen höjt sig och känns fast i konsistensen
Sökförslag och sidor