Jag stekte en lök och en stor champinjon i smör, blandade i kycklingköttet, hällde över ca. ) Väldigt gott även om jag tyckte att pajbotten kunde ha varit lite tunnare
Allt börjar med en bra botten - pajbotten. En bra paj kräver en bra pajbotten. Denna pajbotten fylldes med en blandning av hackade äpplen, mycket kanel, lite ingefära och en skvätt råsocker
Här är grundreceptet på den pajbotten jag gjort de senaste åren. Pajbotten. 50 gr smör. 50 gr smör. Igår var jag på den traditionella kräftskivan vi har hos goda vännerna
Pajbotten. Fräs ihop spenaten och löken i smör och lägg det i pajskalet. Gott och hyfsat enkelt, särskilt om man har en matberedare till degen Den här pajdegen blir faktiskt krispig och kan så klart fyllas med din favoritfyllning
För ett laktosfritt alternativ använder du laktosfritt smör och grädde, och för ett helt mjölkfritt alternativ hoppar du över osten och använder mjölkfritt margarin och någon alternativ gräddsort som du tål
Pajbotten. Mixa kexen tills de är helt söndersmulade och smält smöret. Pajbotten. 75 g smör. Blanda ihop smör och kex och tryck ut smulorna hårt som en jämn botten (inte upp på kanterna) i en form med löstagbar botten, ca 26 cm i diameter. - Annelie - 14-16 bitar Pajbotten. 75 g smör
100 g smör. Ugn 225°. Kör degen i matbereden. Klä en pajform med degen. Nagga degen med en gaffel. Ställ in i kylskåpet, ca 30 min under tiden fyllningen förbereds
Jag kan tycka att det ibland är svårt att få till en tunn och frasig pajbotten som ger plats åt fyllningen så i de allra flesta fallen kör jag istället på digestivebotten
Dessa mumsiga citronrutor består av ett gott pajbotten som är super enkelt att laga samt en sötsur krämig citronfyllning som påminner ganska mycket Lemon curd, galet god kombination